Πως άραγε να τη λένε τη… σκούπα στα γαλλικά; Όχι, τίποτε άλλο αλλά ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και η δική του Φενερμπαχτσέ δημιούργησαν τη σχετική απορία πριν απο λίγο στο Παρίσι. Στον επίλογο του game 3 με την Παρί. Εκείνο που την βρήκε με το εισιτήριο για το final4 στην τσέπη: 98-88 (80-80 κ.δ) επικράτησαν οι Τούρκοι στην παράταση. Και με τον τρόπο αυτό έριξε στο καναβάτσο την ομάδα που για πολλούς κατέθεσε την πιο ενδιαφέρουσα μπασκετική άποψη της χρονιάς στην Euroleague.
Είναι η έβδομη φορά στην ιστορία της, που η Φενερμπαχτσέ θα βρεθεί σε final 4. Είναι και η έκτη φορά που φτάνει ως εκεί ο προπονητής Σάρας Γιασικεβίτσιους. Συμβαίνει φέτος με μια αγωνιστική version που μοιάζει ικανή για όλα. Και αυτό σίγουρα κάτι λέει για τους Τούρκους που μοιάζουν συνεπέστατοι καθόλη τη διάρκεια της σεζόν. Η μοναδική ομάδα που διεκδίκησε από τον Ολυμπιακό την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια -νικώντας μάλιστα δύο φορές τους Ερυθρόλευκους-. Η πρώτη που έκλεισε θέση στο Άμπου Ντάμπι καταφέρνοντας μάλιστα ένα καθαρό 3-0.
Πως τα κατάφερε απόψε; Εν πολλοίς με τον Μπιμπέροβιτς να καθαρίζει στην παράταση. Το πήγε ως εκεί η Παρί ισοφαρίζοντας απο 72-80 σε 80-80 δείχνοντας σκληρή για να πεθάνει. Με επτά σερί πόντους ο Μπιμπέροβιτς όμως το έκανε 87-80 και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.
Ο Νάιτζελ Χέις Ντέιβις ήταν για άλλο ένα ματς εκπληκτικός (18 πόντους, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ) αλλά ο παίκτης της βραδιάς είναι ο Ταρίκ Μπιμπέροβιτς. Ο Τούρκος σουτέρ πέτυχε τους 7 πρώτους πόντους της ομάδας του στην παράταση και κλείδωσε την νίκη. Συνολικά στο ματς σημείωσε 21 πόντους και 5 τρίποντα, ενώ ο Μάρκο Γκούντουριτς πρόσθεσε άλλους 14.
Από την ομάδα του Τιάγκο Σπλίτερ, ο Τι Τζέι Σορτς κατέδωσε ψυχή, κρατώντας στο τέλος την Παρί μόνος του στο ματς. Ο γκαρντ των Γάλλων πέτυχε 29 πόντους και 4 ασίστ, αλλά δεν ήταν αρκετά για να αναγκάσει την Φενερμπαχτσέ σε τέταρτο παιχνίδι. Ο Ναντίρ Ίφι ήταν ο δεύτερος σκόρερ του αγώνα με 24 πόντους και μαζί με τον Σορτς πέτυχαν τους 53 από τους 88 πόντους της ομάδας.
Εδώ τελειώνει η πορεία της περσινής πρωταθλήτριας του Eurocup στη φετινή Euroleague.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έδωσε μία αποστομωτική απάντηση στον Δήμαρχο της Ουρένσε που κατηγόρησε την Μπιλμπάο για ξενοφοβία, καθώς στο ρόστερ της έχει μόνο Βάσκους παίκτες.
Aγώνες κανονικής περιόδου το 2026 και το 2028 - Η Γερμανία εξελίσσεται σε στρατηγικό κόμβο για την ανάπτυξη του αμερικανικού football (NFL) στην Ευρώπη