Εννιά σερί νίκες μετρούσε στο πρωτάθλημα η Μπαρτσελόνα, αλλά έξι είχε και η Μπέτις που κράτησε τους Καταλανούς στο 1-1 στο Μονζουίκ για την 30η αγωνιστική της La Liga. Έτσι οι «μπλαουγκράνα» δεν εκμεταλλεύτηκαν την ήττα της Ρεάλ από τη Βαλένθια νωρίτερα, αύξησαν ωστόσο τη μεταξύ τους διαφορά στους τέσσερις βαθμούς.
Από τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις της ομάδας του Χάνσι Φλικ φέτος, με την εξαιρετική Μπέτις να αμύνεται αποτελεσματικά και με κορυφαίο τον τερματοφύλακά της να παίρνει τον βαθμό. Κακός και ο Γιαμάλ που δεν του βγήκε τίποτα στο παιχνίδι χαλώντας πολλές επιθέσεις.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και μόλις στο 7′ ο Γκάβι με ωραίο τελείωμα από ασίστ του Φεράν έκανε το 1-0. Δέκα λεπτά μετά όμως ο Νάταν με κεφαλιά από κόρνερ έκανε το 1-1 και εκεί άρχισαν τα δύσκολα για την Μπαρτσελόνα. Στο 29′ βέβαια ο Φεράν κατάφερε να αστοχήσει ολομόναχος από τη μικρή περιοχή μετά από γύρισμα του Μπαλντέ ενώ στο 38′ ο Αντριάν έσωσε σε σουτ του Γιαμάλ.
Το ίδιο έκανε και στο 55′ με απίθανη επέμβαση σε προσπάθεια του Κουντέ ενώ στο 63′ το δυνατό σουτ του Γκάβι κόντραρε και έφυγε λίγο έξω. Η Μπαρτσελόνα πίεζε όλο και περισσότερο, αλλά δυσκολευόταν να φτιάξει μεγάλη ευκαιρία. Ραφίνια και Φερμίν είχαν δύο καλές στιγμές στη συνέχεια, αλλά πιο κοντά στο γκολ έφτασε η Μπέτις στο 90′, με τον Σέζνι να βγάζει εντυπωσιακά το σουτ του Νάταν.
Μπορεί τα New Year's resolutions να μοιάζουν λίγο αστεία, αλλά αν είναι να μπούμε σε αυτό το «παιχνίδι» ας το κάνουμε σωστά. Τα μυστικά για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με 21 πόντους (4/5διπ., 3/8τριπ., 4/4β.), 4ριμπ., 3ασ., 1κλ. και 23 στην αξιολόγηση, ήταν καταλυτικός για τον Ολυμπιακό σε ένα ακόμη ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ, όντας το «κλειδί» του Ολυμπιακού, όπως «μαρτυρά» και η επίδοσή του στο ranking της Euroleague.
Ο Εργκιν Αταμάν στάθηκε στην πολύ καλή απόδοση του Βεζένκοφ μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό, ενώ παραδέχθηκε ότι κάποιοι παίκτες του φοβούνται μετά από τόσες σερί ήττες.