Ο Κωνσταντίνος Τασούλας ορκίστηκε σήμερα νέος ΠτΔ μετά την εκλογή του με 160 ψήφους από τη Βουλή στις 12 Φεβρουαρίου.
Όλα έγιναν σύμφωνα με το τελετουργικό και την απαιτούμενη λαμπρότητα. Ωστόσο στην ολομέλεια της Βουλής υπήρξαν αρκετές απουσίες από την αντιπολίτευση.
Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση απείχαν και οι υπόλοιπες ΚΟ ομάδες παρευρέθηκαν με τους μισούς ή λιγότερους βουλευτές τους.
Χαρακτηριστική του κλίματος ήταν η στιγμή που κατά την είσοδο του κ. Τασούλα στη Βουλή τον χειροκρότησαν μόνο οι βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης.
Στο πρώτο του μήνυμα ως ΠτΔ ο κ. Τασούλας αναφέρθηκε στις κρίσιμες γεωπολιτικές εξελίξεις, στην ανάγκη για ενίσχυση της άμυνας της χώρας αλλά και στην τραγωδία των Τεμπών σημειώνοντας πως «εκφράζεται η απαίτηση για Δικαιοσύνη και τελικά για ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος».
Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης στον «απαράβατο όρο της εθνικής ομοψυχίας» και όπως και η ομιλία του κατά την ορκωμοσία του στη θέση του Προέδρου της Βουλής εξέπεμπε την αντίληψη της αόρατης γραμμής που ενώνει το έθνος από την αρχαιότητα έως σήμερα.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας