ΠΑΣΟΚ: Η αδράνεια της κυβέρνησης αφήνει την Σαντορίνη στην αβεβαιότητα
«Παρά τις επικοινωνιακές δηλώσεις και υποσχέσεις, τόσο ο επιχειρηματικός κόσμος, όσο και οι υπάλληλοι του Τουρισμού και του επισιτισμού δεν έχουν λάβει ουσιαστική στήριξη». καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ
Για «αδράνεια» κατηγορεί την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ ως προς τα προβλήματα που βιώνει η Σαντορίνη, μετά τους πρόσφατους σεισμούς.
Όπως σημειώνουν, με κοινή ανακοίνωση, ο Ανδρέας Πουλάς, υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, και η Κατερίνα Σπυριδάκη, υπεύθυνης Κ.Τ.Ε. Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, η κυβέρνηση έχει αφήσει «στο έλεος της αβεβαιότητας την τοπική κοινωνία και την τουριστική οικονομία της Σαντορίνης, συνεχίζοντας να επιδεικνύει πρωτοφανή αδράνεια και έλλειψη συντονισμού στη διαχείριση των επιπτώσεων της σεισμικής κρίσης στην περιοχή».
Τονίζουν ότι «οι ξενοδόχοι και οι επαγγελματίες του νησιού, «που αποτελούν τον πυρήνα του τουριστικού μας προϊόντος, βρίσκονται αντιμέτωποι με την απουσία ενός συνολικού σχεδιασμού, χωρίς σαφείς κατευθύνσεις και την αναγκαία υποστήριξη, την ώρα που η τουριστική περίοδος πλησιάζει».
Παράλληλα, επισημαίνουν πως «η έλλειψη εργατικού δυναμικού προμηνύεται να σπάσει για ακόμη μία φορά κάθε προηγούμενο ρεκόρ, η πτώση των κρατήσεων εντείνει την αβεβαιότητα, ενώ οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση χρόνιων έργων και στην αποκατάσταση κρίσιμων υποδομών, όπως το λιμάνι, θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη φετινή τουριστική σεζόν, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά την απαξίωση της ανταποδοτικότητας προς το νησί, που συνεισφέρει περίπου το 2,5% του ΑΕΠ της χώρας».
Και καταγγέλλουν ότι, «παρά τις επικοινωνιακές δηλώσεις και υποσχέσεις, τόσο ο επιχειρηματικός κόσμος, όσο και οι υπάλληλοι του Τουρισμού και του επισιτισμού δεν έχουν λάβει ουσιαστική στήριξη».
«Η κυβέρνηση αφήνει την τοπική οικονομία και τον τουρισμό στον αέρα»
Την ίδια στιγμή, προσθέτουν, «το υπουργείο Τουρισμού δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενημέρωση προς τους ξενοδόχους και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία σχετικά με τον στρατηγικό του σχεδιασμό για την προβολή της κανονικότητας του νησιού και τη διαχείριση του φαινομένου μετά την κρίση του. Ένα έργο που όφειλε να έχει ήδη δρομολογηθεί», όπως υπογραμμίζουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σε συνεργασία με τις κατά τόπους πρεσβείες των χωρών προέλευσης των επισκεπτών της Σαντορίνης και τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό, ώστε να αποτραπούν οι αρνητικές επιπτώσεις στην εικόνα του προορισμού, το αίσθημα ασφάλειας των εν δυνάμει επισκεπτών και την ανθεκτικότητα του ελληνικού τουριστικού οικοσυστήματος».
«Η κυβέρνηση εγκλωβισμένη στις εσωτερικές της αναταράξεις και στη διαδικασία ανασχηματισμού, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις επείγουσες ανάγκες της Σαντορίνης, αφήνοντας την τοπική οικονομία και τον τουρισμό στον αέρα. Αντί να αναλαμβάνει ουσιαστικές πρωτοβουλίες, αρκείται σε επικοινωνιακές τακτικές αγνοώντας τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και των επιχειρήσεων. Η ασφάλεια των επισκεπτών, η σταθερότητα της τοπικής οικονομίας και η ενίσχυση της εθνικής οικονομίας δεν μπορούν να αφεθούν στην τύχη. Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της, πριν οι συνέπειες της αδιαφορίας της γίνουν μη αναστρέψιμες», σημειώνουν καταληκτικά οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΠΑΣΟΚ.
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)



























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442