Ο Δήμος Πειραιά τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
«Η Άδεια Καρέκλα»: Συμβολική δράση στη μνήμη των γυναικών που έπεσαν θύματα έμφυλης βίας και γυναικοκτονιών.
Μια άκρως συμβολική δράση, που είχε ως στόχο να τιμήσει τη μνήμη των γυναικών που έπεσαν θύματα έμφυλης βίας και γυναικοκτονιών διοργάνωσε σήμερα, ο Δήμος Πειραιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ευαισθητοποίησης και αλληλεγγύης.
Η δράση η οποία είχε τίτλο: «Η Άδεια Καρέκλα», πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου της πόλης και συμμετείχαν γυναίκες Αντιδήμαρχοι, Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι και σύζυγοι Αντιδημάρχων. Τον Δήμαρχο Πειραιά εκπροσώπησαν η σύζυγός του Βάλια Κυριαζή – Μώραλη και η αδελφή του Σοφία Μώραλη.
Με φόντο το εμβληματικό μνημείο του Πειραιά, οι συμμετέχοντες στη συμβολική αυτή δράση, σχημάτισαν τις φράσεις «Η ΑΔΕΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ» και «ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ», δημιουργώντας απλές, αλλά ισχυρές εικόνες που προκάλεσαν συναισθήματα και προβληματισμό, καθώς «Η Άδεια Καρέκλα», αντιπροσωπεύει τις γυναίκες που δεν είναι πια κοντά μας, τις μητέρες, τις αδελφές, τα παιδιά μας, τις φίλες μας.
Τι συμβολίζει η δράση του Δήμου Πειραιά

Σκοπός του Δήμου Πειραιά, με τη συμβολική αυτή πρωτοβουλία, ήταν να τονίσει ότι η κοινωνία μας οφείλει να αναλάβει δράση και να σταθεί απέναντι στη βία κατά των γυναικών, υπενθυμίζοντας παράλληλα πως κάθε γυναίκα που έχει χαθεί είχε μια θέση στην κοινωνία, στην οικογένειά της, στη ζωή και αυτή η θέση δεν πρέπει να ξεχαστεί.
- Αγρότες: Στο λιμάνι Θεσσαλονίκης με τρακτέρ από τη βόρεια Ελλάδα – Αύριο οι κρίσιμες αποφάσεις
- Κίνηση στους δρόμους: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Αυξημένη κίνηση σε Κηφισίας, Μεσογείων, Αττική Οδό
- «Ακριβοί στα πίτουρα, φτηνοί στο αλεύρι»: Κακουργήματα στα μπλόκα, πλημμελήματα στις υποκλοπές
- Πιερρακάκης: Τα μεγάλα αγκάθια για την ελληνική οικονομία και τι σημαίνει η εκλογή του στο Eurogroup
- Να επιστρέψει στις νίκες θέλει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μπαρτσελόνα
- Κυβέρνηση «Φραπέδων»: Το πραγματικό πρόβλημα είναι το δικαίωμα σιωπής που επικαλείται η Νέα Δημοκρατία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Φοινικούντα: «Δέχομαι απειλές», λέει η ανιψιά του ιδιοκτήτη – Απολογούνται σήμερα οι δύο συλληφθέντες
- Lemmy lives: Μια επική συναυλία – πάρτι αφιερωμένη στο icon του hard rock και της αλητείας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)

















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442