Σαμαράς για Τέμπη: Δεν νοείται η κυβέρνηση να αντιδικεί με τους συγγενείς των θυμάτων
«Από μια ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας δεν απειλείται η δημοκρατική ομαλότητα, όπως δεν απειλήθηκε πριν ένα μήνα», επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς
Είναι δικαίωμα των χαροκαμένων συγγενών των παιδιών που χάθηκαν να μάθουν την αλήθεια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι, υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Ο κ. Σαμαράς, μιλώντας στο huffingtonpost.gr, επισήμανε ακολούθως ότι «όπως είναι δικαίωμα των πολιτών και με δημόσιες εκδηλώσεις, να συμπαρασταθούν στα αιτήματα αυτών των συνανθρώπων μας και να απαιτήσουν ασφαλείς συνθήκες στις συγκοινωνίες για τους ίδιους και τα παιδιά τους».
«Δεν νοείται η κυβέρνηση να αντιδικεί με τους συγγενείς των θυμάτων»
Για το επερχόμενο συλλαλητήριο για τα Τέμπη, ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «από μια ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας δεν απειλείται η δημοκρατική ομαλότητα, όπως δεν απειλήθηκε πριν ένα μήνα». Ταυτόχρονα, ερωτηθείς για «τον πάνδημο χαρακτήρα που παίρνει το αίτημα για διαφάνεια και απονομή Δικαιοσύνης», ο κ. Σαμαράς απήντησε πως «ας πούμε για τα αυτονόητα σε μια δημοκρατική κοινωνία,που δυστυχώς έχουν καταντήσει ζητούμενα».
Τέλος, απαντώντας στο ερώτημα για το ποια στάση «οφείλει να τηρήσει η κυβέρνηση απέναντι στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και σε όσους θα διαδηλώσουν, σε μία τέτοια συγκυρία», ο κ. Σαμαράς τόνισε πως «δεν νοείται η κυβέρνηση να αντιδικεί με τους συγγενείς των θυμάτων και τους πολίτες που θέλουν να τους συμπαρασταθούν. Για όνομα του Θεού! Άνθρωποι είμαστε, πάνω απ’ όλα».
- HOTEΛ ΕΛVIRA: Το μυστήριο με το νησί όπου διαδραματίζεται η πιο feelgood σειρά της ελληνικής τηλεόρασης
- Ο Σκόουλς «κράζει» τον Αμορίμ: «Δεν καταλαβαίνει τις αξίες του συλλόγου»
- Ποια λάθη «φουσκώνουν» τον ΕΝΦΙΑ – Πού χρειάζεται προσοχή
- What the Eurogroup Is and Pierakakis’ Role as New President
- Φοινικούντα: Ποιος είναι ο 32χρονος επιχειρηματίας που συνελήφθη ως ηθικός αυτουργός στο διπλό έγκλημα
- Στέφανος Τσιτσιπάς: Τη Δευτέρα η δικογραφία σε βάρος του – Δεν καταθέτει το δίπλωμα
- «Καρφιά» από Ντε Λαουρέντις στον Σπαλέτι: «To πραγματικό Σκουντέτο ήταν το περσινό, όχι αυτό του 2023»
- Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης αποχαιρετά τον αγαπημένο του πατέρα – «Ξεκουράσου ομορφιά μου»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442