Νέος σεισμός στο Άγιο Όρος – Ταρακουνήθηκε η Βόρεια Ελλάδα
Η δόνηση που σημειώθηκε στις 10:12 το πρωί στο Άγιο Όρος και έγινε αισθητή μέχρι περιοχές της Θράκης.
Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 Ρίχτερ έγινε αισθητή λίγο μετά τις 10 το πρωί της Παρασκευής στο Άγιο Όρος.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το επίκεντρό του σεισμού εντοπίζεται 8 Χλμ. ΔΒΔ των Καρυών Αγίου Όρους με το εστιακό βάθος του στα 10 χλμ.
Η δόνηση που σημειώθηκε στις 10:12 το πρωί έγινε αισθητή μέχρι περιοχές της Θράκης.

Τι να κάνετε για να προστατευτείτε – Πρώτες οδηγίες
Αναλυτικές οδηγίες προστασίας που πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες σε περίπτωση σεισμού παραθέτει το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Μέσα στο σπίτι
- Στερεώστε γερά στους τοίχους τα ράφια και τις βιβλιοθήκες. Απομακρύνετε από τις πόρτες τα ψηλά έπιπλα που μπορούν να ανατραπούν και να εμποδίσουν την έξοδο.
- Βιδώστε καλά στους τοίχους το θερμοσίφωνα και τις δεξαμενές καυσίμων και νερού.
- Τοποθετείστε τα βαριά αντικείμενα στα χαμηλότερα ράφια.
- Απομακρύνετε τα βαριά αντικείμενα πάνω από κρεβάτια και καναπέδες.
- Στερεώστε καλά τα φωτιστικά σώματα και τους ανεμιστήρες οροφής.
- Προσδιορίστε καλά προφυλαγμένους χώρους σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού:
- – κάτω από ανθεκτικά γραφεία ή τραπέζια.
- – μακριά από γυάλινες επιφάνειες και βιβλιοθήκες.
- – μακριά από εξωτερικούς τοίχους.
- Ελέγξτε τη σωστή λειτουργία του δικτύου παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου.
- Ενημερώστε τα μέλη της οικογένειας για το πώς κλείνουν οι γενικοί διακόπτες ηλεκτρικού, νερού και φυσικού αερίου και για τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης (112, 199, 166, 100 κλπ.)
- Προμηθευτείτε φορητό ραδιόφωνο με μπαταρίες, φακό και βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών.
Έξω από το σπίτι
Επιλέξτε ένα ασφαλή χώρο συνάντησης μετά το σεισμό ο οποίος να βρίσκεται:
- μακριά από κτήρια και δέντρα
- μακριά από τηλεφωνικά και ηλεκτρικά καλώδια
Αν είστε μέσα στο σπίτι
- Διατηρήστε την ψυχραιμία σας.
- Καλυφθείτε κάτω από κάποιο ανθεκτικό έπιπλο (τραπέζι, γραφείο, θρανίο), γονατίστε και κρατήστε με τα χέρια σας το πόδι του.
- Αν δεν υπάρχει ανθεκτικό έπιπλο, γονατίστε στο μέσον του δωματίου, μειώνοντας όσο γίνεται το ύψος σας και προστατέψτε με τα χέρια το κεφάλι και τον αυχένα σας. Απομακρυνθείτε από μεγάλες γυάλινες επιφάνειες (παράθυρα, γυάλινα χωρίσματα) ή έπιπλα και αντικείμενα που μπορεί να σας τραυματίσουν.
- Μην προσπαθήσετε να απομακρυνθείτε από το σπίτι. Μην βγείτε στο μπαλκόνι.
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ
- Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 2-1: Σοκ για τους Καταλανούς και «φωτιά» στη La Liga! (vid)
- Γροιλανδία: Η ΕΕ σχεδιάζει αντίποινα με δασμούς ύψους 93 δισ. ευρώ στις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)





















![Καρέ-καρέ η διάσωση των οκτώ ορειβατών στον Ταΰγετο – Γλίστρησαν και κατρακύλησαν 200 μέτρα σε πλαγιά [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tai_ggt-315x220.jpg)


![Το τραγούδι του Σωκράτη Φάμελλου στην κοπή πίτας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/famellos-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442