Γαλλία: Την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινώσει ο Μακρόν το όνομα του νέου πρωθυπουργού
Σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου , ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν πρόκειται να παρουσιάσει απόψε τον νέο πρωθυπουργό
Το όνομα του νέου πρωθυπουργού της Γαλλίας από τον Εμανουέλ Μακρόν δεν θα ανακοινωθεί την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, αλλά πιθανότατα την Πέμπτη 12 του μήνα, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή προσκείμενη στο προεδρικό μέγαρο.
Ο πρόεδρος θα επισκεφθεί την Πέμπτη την Πολωνία και αναμένεται ότι θα διορίσει τον νέο πρωθυπουργό «μετά την επιστροφή του», αργά το απόγευμα, διευκρίνισε η ίδια πηγή.
Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, κατά τη συνάντηση που είχε με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων, ο Μακρόν είχε δεσμευθεί ότι θα ορίσει τον νέο πρωθυπουργό «μέσα στις επόμενες 48 ώρες».
Η άκαρπη η συνάντηση με τα κόμματα
Στην συνάντηση αυτή που είχε ο Γάλλος πρόεδρος με ηγέτες πολιτικών κομμάτων – εξαιρουμένου του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου και της ακροαριστερής Ανυπότακτης Γαλλίας – είπε στους συμμετέχοντες ότι δεν θέλει να αναγκαστεί να ζητήσει τη στήριξη των «ακραίων» πολιτικών κομμάτων και ιδίως του Εθνικού Συναγερμού.
Η ηγεσία του Σοσιαλιστικού κόμματος χαιρέτισε τις «ενδιαφέρουσες αλλά ατελέσφορες» συνομιλίες.
«Ήταν μια ενδιαφέρουσα αλλά ατελέσφορη συνάντηση. Η μπάλα είναι στην πλευρά του προέδρου», είπε ο Σοσιαλιστής ηγέτης Ολιβιέ Φορ στους δημοσιογράφους, κατά την αναχώρησή του από το προεδρικό μέγαρο. «Διεκδικούμε, πολύ λογικά, (…) έναν πρωθυπουργό της αριστεράς» που θα είναι «ανοιχτός σε συμβιβασμούς», επέμεινε ο Φορ.
Μία αριστερή κυβέρνηση
Σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, η οποία αναρτήθηκε στο Χ στις 10 Δεκεμβρίου ενόψει των συνομιλιών στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ολιβιέ Φορ επανέλαβε την απειλή του ότι θα αποχωρήσει άμεσα από τις συνομιλίες αν ο Μακρόν ορίσει και πάλι δεξιό πρωθυπουργό.
Οι Σοσιαλιστές μπορεί να αναδειχθούν σε καθοριστικό παράγοντα για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης μετά την παραίτηση του Μισέλ Μπαρνιέ, την περασμένη εβδομάδα, η οποία πυροδότησε τη δεύτερη μείζονα πολιτική κρίση στη Γαλλία μέσα σε διάστημα έξι μηνών.
Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο (NFP), η συμμαχία της αριστεράς, κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές του καλοκαιριού.
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)

















![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442