Με κάθε τρόπο οι αθλητές στις ΗΠΑ δείχνουν την υποστήριξή τους στον Ντόναλντ Τραμπ. Διαψεύδοντας τις δημοσκοπήσεις, ο υποψήφιος Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος κατάφερε να επικρατήσει άνετα της αντιπάλου του, της Δημοκρατικής Κάμαλα Χάρις, στις προεδρικές εκλογές την 5η Νοεμβρίου και πλέον ετοιμάζεται να μετακομίσει στον Λευκό Οίκο.
Το σαββατοκύριακο, που μόλις πέρασε (16-17/11), οι αγώνες σε UFC και NFL είχαν άρωμα… Ντόναλντ Τραμπ.
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος και ο Έλον Μασκ πήγαν παρέα να δουν αγώνες του μαχητικού αθλήματος στο Madison Square Garden. Ο Τραμπ είναι φανατικός φίλος του UFC και έχει ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Ντάνα Γουάιτ.
Τραμπ και Μασκ έκατσαν δίπλα στο ρινγκ, ενώ κατά την είσοδό τους έπαιζε το YMCA, το οποίο ακούγονταν στο τέλος κάθε προεκλογικής ομιλίας του Ρεπουμπλικανού. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να κάνει τον χαρακτηριστικό του χορό για το πλήθος που ζητωκραύγαζε.
Όλοι αποχώρησαν μετά τη 01:00 τα ξημερώματα, με έναν εκ των νικητών των αγώνων του UFC, τον Τζον Τζόουνς, να δίνει στον Τραμπ την ζώνη του πρωταθλητή και να τον ευχαριστεί για την παρουσία του στον αγώνα.
Incredible moment of respect when Jon Jones handed his UFC championship belt to President Trump.
«Η αποψινή βραδιά ήταν απίστευτα ξεχωριστή», δήλωσε ο Τζόουνς, σύμφωνα με το MMA Fighting και, μεταξύ άλλων, πρόσθεσε:
«Απόψε είναι η μεγαλύτερη στιγμή της ζωής μου. Το να δείξω μπροστά στον πρόεδρό μας και στον κόσμο πόσο πραγματικά περήφανος είμαι που είμαι Αμερικανός πρωταθλητής ήταν φοβερό».
Ο αθλητής μικτών πολεμικών τεχνών, Μπο Νίκαλ, απέτισε επίσης φόρο τιμής στον Τραμπ, όταν μετά τη νίκη του προσποιήθηκε ότι κουνάει ένα μπαστούνι του γκολφ.
Immediately after winning his fight, Bo Nickal went over to speak to President Trump. pic.twitter.com/IlGGbXP1rW
Επίσης, ο επιθετικός των Las Vegas Raiders, Μπροκ Μπάουερς, έκανε τη χαρακτηριστική χορευτική κίνηση του Τραμπ στον αγώνα κόντρα στους Miami Dolphins.
«Έχω δει τους πάντες να το κάνουν», δήλωσε ο Μπάουερς, σύμφωνα με την USA Today. «Παρακολούθησα τον αγώνα του UFC και ο Τζον Τζόουνς το έκανε. Μου αρέσει να παρακολουθώ το UFC, οπότε το είδα και σκέφτηκα ότι ήταν ωραίο», συμπλήρωσε.
Στην αναμέτρηση των Tennessee Titans με τους Minnesota Vikings οι αθλητές Κάλβιν Ρίντλεϊ και Νικ Ουέστμπρουκ έκαναν και αυτοί τον πανηγυρικό χορό μετά από ένα touchdown.
Za’Darius Smith, Brock Bowers and Calvin Ridley all perform the Trump YMCA dance on NFL Sunday.
Ο πρόεδρος της UFC, Ντάνα Γουάιτ, ρωτήθηκε γιατί οι αθλητές έλκονται από τον εκλεγμένο πρόεδρο.
Όπως είπε, «ο Τραμπ κέρδισε όλες τις swing states. Οι μόνες πολιτείες που κέρδισε η Χάρις ήταν αυτές στις οποίες δεν χρειαζόταν ταυτότητα για να ψηφίσεις. Θα είχε ενδιαφέρον αν χρειαζόταν ταυτότητα… Αυτό που νομίζω είναι ότι όλοι έχουν κουραστεί… Είμαστε όλοι κουρασμένοι. Όλοι μας θέλουμε απλά να ζήσουμε τη ζωή μας, να διευθύνουμε τις επιχειρήσεις μας, να μεγαλώσουμε τις οικογένειές μας και να κάνουμε όλα αυτά τα πράγματα, και ελπίζουμε ότι όλα αυτά τα πράγματα θα γίνουν τα επόμενα χρόνια με τον Τραμπ».
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε εξαιρετική επιθετική πολυφωνία απέναντι σε μια Μπαρτσελόνα που δεν είχε λύσεις κι έτσι επικράτησε εύκολα στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Euroleague με 80-61.
Τζα Μοράντ και Ζακ Λαβίν είναι μερικά από τα ονόματα που «ακούγονται» για τους Μπακς προκειμένου να πείσουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παραμείνει στο Μιλγουόκι.
Έγινε γνωστή η ημερομηνία άφιξης του Σαντίνο Αντίνο στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό, με τον 20χρονο αριστερό εξτρέμ να αναμένεται το μεσημέρι της Κυριακής (18/01).