Ισραήλ: Θα πλήξουμε κάθε απόπειρα μεταφοράς όπλων από τη Συρία στη Χεζμπολάχ
Θα πλήξουμε επίσης όλες τις υποδομές στη Συρία που επιβεβαιώνουμε ότι χρησιμοποιούνται στην κατασκευή όπλων για τη Χεζμπολάχ, υπογραμμίζει το Ισραήλ
Το Ισραήλ θα εξαπολύσει επιθέσεις για να αποτρέψει κάθε προσπάθεια μεταφοράς όπλων από τη Συρία στη Χεζμπολάχ, δήλωσε σήμερα (14/11) ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) Ντανιέλ Χαγκάρι.
«Εντοπίζουμε ρουκέτες και άλλα όπλα που χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ σε επιθέσεις της εναντίον της ισραηλινής επικράτειας, τα οποία κατασκευάστηκαν στη Συρία», είπε ο Χαγκάρι σε δημοσιογράφους.
«Θα εξαπολύσουμε επιθέσεις σε κάθε προσπάθεια μεταφοράς όπλων από τη Συρία στη Χεζμπολάχ. Θα πλήξουμε επίσης όλες τις υποδομές στη Συρία που επιβεβαιώνουμε ότι χρησιμοποιούνται στην κατασκευή όπλων για τη Χεζμπολάχ», τόνισε.
Τουλάχιστον 15 νεκροί σε ισραηλινές επιδρομές στη Συρία
Νωρίτερα σήμερα, δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 16 ακόμη τραυματίστηκαν σε ισραηλινές επιδρομές που έπληξαν πολυκατοικίες σε προάστια της Δαμασκού, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο συριακή στρατιωτική πηγή. Τον ίδιο απολογισμό έδωσε και το συριακό υπουργείο Άμυνας.
Το ένα κτίριο που βομβαρδίστηκε βρισκόταν στη συνοικία Μαζέ και το άλλο στην Κουντσάγια, δυτικά της πρωτεύουσας.
Το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού τόνισε ότι στόχοι της επίθεσης στη Δαμασκό κεντρικές εγκαταστάσεις και άλλα περιουσιακά στοιχεία, όπως τα χαρακτήρισε, της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ.

Το Ισραήλ σκορπά τον θάνατο και στη Συρία
Το Ισραήλ εξαπολύει εδώ και χρόνια επιδρομές εναντίον στόχων που συνδέονται με το Ιράν στη Συρία, αλλά έχει εντείνει τις επιθέσεις του μετά την 7h Οκτωβρίου 2023.
Διοικητές της λιβανέζικης Χεζμπολάχ και των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, που εδρεύουν στη Συρία, είναι γνωστό ότι κατοικούν στη συνοικία, Μαζέ σύμφωνα με κατοίκους που τράπηκαν σε φυγή μετά τα πρόσφατα πλήγματα που σκότωσαν στελέχη της Χεζμπολάχ και των Φρουρών.
Συγκροτήματα πολυκατοικιών στη Μαζέ έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από τις αρχές για να στεγάσουν ηγέτες παλαιστινιακών φατριών, συμπεριλαμβανομένης της Χαμάς και της Ισλαμικός Τζιχάντ.
Όλα αυτά την ίδια στιγμή που ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών επισημαίνει πως οι μέθοδοι πολέμου του Ισραήλ «αντιστοιχούν στα χαρακτηριστικά γενοκτονίας».
- Ιλίσια: Σε κρίσιμη κατάσταση ο συντηρητής που τραυματίστηκε σε ασανσέρ σούπερ μάρκετ
- Ανδρουλάκης: Χρέος μας να εργαστούμε για τα προβλήματα της κοινωνίας και να μειώσουμε τις ανισότητες
- Στο Παρά Πέντε: Η συνάντηση της παρέας 20 χρόνια μετά, η βιντεοκλήση του Γιώργου Καπουτζίδη και η συγκίνηση της «Θεοπούλας»
- NBA: Τρομάζουν οι Σπερς, «καθάρισαν» τους Θάντερ και έφτασαν τις 8 σερί νίκες (130-110, vids)
- Το 65% των παιδιών που ξεκινούν σήμερα το δημοτικό θα εργαστεί σε επαγγέλματα που δεν έχουν καν επινοηθεί
- Χριστούγεννα: Γιατί τα μουσικά θέματα των γιορτών είναι πιο δημοφιλή από ποτέ
- Τρομερό επίτευγμα: Ο Παγώνης αναδείχτηκε κορυφαίος Ευρωπαίος τενίστας στην ηλικία του
- Τα εδέσματα των Χριστουγέννων βλάπτουν την υγεία του σκύλου σας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 24.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/stephan-widua-ef5IgSRyFjo-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442