Apple: Πληρώνει έως και 1 εκατομμύριο για… να την χακάρουν – «Να βρεθούν τα τρωτά σημεία»
Μεγάλες πληρωμές υπόσχεται να δώσει η Apple για να την χακάρουν, με στόχο να βρεθούν οι αδυναμίες του συστήματος.
Η Apple ανακοίνωσε ότι έχει την πρόθεση να πληρώσει έως και 1 εκατομμύριο δολάρια για να τη χακάρουν ώστε να βρεθούν από ερευνητές τρωτά σημεία που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του ιδιωτικού cloud.
Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται λίγο πριν την παρουσίαση του ιδιωτικού cloud τεχνητής νοημοσύνης, που πρόκειται να γίνει την επόμενη εβδομάδα και το οποίο ονομάζεται Private Cloud Compute.
Η Apple πληρώνει για να την χακάρουν
Η απόφαση αυτή αποτελεί μέρος του προγράμματος bug bounty της Apple, το οποίο προσφέρει στους χάκερ και τους ερευνητές ανταμοιβές για την ιδιωτική αναφορά ελαττωμάτων και ευπαθειών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να θέσουν σε κίνδυνο τις συσκευές ή τους λογαριασμούς των πελατών της.
Σε μια ανάρτηση στο blog της Apple για την ασφάλεια, η εταιρεία δήλωσε ότι θα πληρώσει αυτό το ποσό σε όποιον βρει κενά ασφαλείας με αποτέλεσμα να μπορεί κανείς να εγκαταστήσει κακόβουλο κώδικα από απόσταση στους διακομιστές του Private Cloud Compute. Η Apple δήλωσε επίσης, ότι προσφέρει στους ερευνητές έως και 250.000 δολάρια εάν αποσπάσουν ευαίσθητες πληροφορίες των χρηστών, σύμφωνα με το ΤechCrunch.
Στόχος να εντοπιστούν τα τρωτά σημεία του συστήματος
Η Apple είπε ότι θα «εξετάσει οποιοδήποτε ζήτημα ασφαλείας έχει σημαντικό αντίκτυπο» και πρόσθεσε ότι «χορηγούμε μεγάλα ποσά για να βρουν τρωτά σημεία που διακυβεύουν τα δεδομένα των χρηστών μας».
Τα τελευταία χρόνια, η Apple έχει ενισχύσει την ασφάλεια των iPhone της δημιουργώντας ένα ειδικό μοντέλο αποκλειστικά για ερευνητές, σχεδιασμένο για να παραβιαστεί, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την ασφάλεια της δημοφιλούς συσκευής της, η οποία έχει γίνει συχνά στόχος των κατασκευαστών spyware τα τελευταία χρόνια.
- Άφαντη για 12η ημέρα η Λόρα – Η απάντηση της οικογένειας για τα όσα ακούγονται περί βίας
- Meteo: 294 νεκροί από ακραία καιρικά φαινόμενα σε 25 χρόνια – 633 επεισόδια με κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις
- Τραμπ: «Φίλε δεν καταλαβαίνω τι κάνεις με τη Γροιλανδία» – Ο αμερικανός φέρνει στο φως προσωπικά μηνύματα του Μακρόν
- Σάντος: «Σκληρή ομάδα ο Ολυμπιακός»
- Χανιά: Υπάλληλος σούπερ μάρκετ «ξάφριζε» το ταμείο
- Σάμος: Εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε στον 47χρονο εκπαιδευτικό για διακεκριμένη προσβολή ανηλίκων
- Μαρούσι: Τηλεφώνημα για βόμβα σε δημοσιογραφικό όμιλο
- Αμαρτωλός πρόεδρος ο Τραμπ – Δεν εγκρίνουν την βίαιη εξωτερική πολιτική του οι… καθολικοί ιερείς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442