Να κλείσει με τον ιδανικό τρόπο την πρώτη «διαβολοβδομάδα» της σεζόν στην Euroleague θέλει ο Ολυμπιακός.
Οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξενούνται απόψε το βράδυ (20:30, Novasports Prime) στο «Basketball Development Center» από την Αναντολού Εφές, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης με στόχο το «2 στα 2» στην πρώτη διπλή εβδομάδα.
Οι Πειραιώτες θέλουν να δώσουν συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και τις νίκες. Πριν τρεις μέρες επιβλήθηκαν της Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ και αυτό θέλουν να κάνουν και απέναντι στους Τούρκους, οι οποίοι όμως είναι ποιοτικότερη ομάδα από τους Ιταλούς.
Ο Ολυμπιακός κουβαλά και ένα αρνητικό σερί, καθώς δεν έχει επιβληθεί της Εφές στην regular season από τον Δεκέμβρη του 2017, όταν και είχε νικήσει για τελευταία φορά με 61-58.
Η Εφές από την πλευρά της ηττήθηκε από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (93-91) στο Βελιγράδι, με τον Λάρκιν να αστοχεί στο φινάλε σε τρίποντο νίκης. Την προηγούμενη εβδομάδα, γνώρισαν την εντός έδρας ήττα από τη Φενέρ στο μεγάλο ντέρμπι της χώρας, με αποτέλεσμα πλέον να βρίσκονται στη 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 1-2.
Ποιοι δεν υπολογίζονται
Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός δεν θα έχει στη διάθεσή του για ακόμη ένα παιχνίδι τους Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος και Νίκολα Μιλουτίνοφ, αφού αμφότεροι δεν είναι ακόμα στο 100% για να επιστρέψουν στην ενεργό δράση και έμειναν εκτός αποστολής.
Εκτός, βρίσκεται και ο Κίναν Έβανς, ενώ, από τη 12άδα κόπηκε ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ. Στον αντίποδα, ο Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Χόλατζ, ενώ, αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Οτούρου. Αντιθέτως, εξέτισε την τιμωρία του και επιστρέφει ο Ελάιτζα Μπράιαντ.
Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χρήστου Αζαριάδη, η παράσταση «Χωρίς Άντρες» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Κουρή κάθε Πέμπτη στη σκηνή Brecht-2510.
«Παλικάρι» η Νιούκαστλ, έπαιζε πάνω από 50 λεπτά με δέκα παίκτες, αλλά κατέκτησε σπουδαία νίκη με γκολ του Όσουλα στο φινάλε, επικρατώντας με 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας για 7η φορά στην Ιστορία της και πρώτη μετά το 2020, όταν και κατέκτησε το δεύτερο τρόπαιό της στη διοργάνωση, προκρίθηκε η Ρεάλ Σοσιεδάδ.
Με ένα γκολ του Σάκα η Άρσεναλ πέρασε από την έδρα της Μπράιτον με 1-0 και άφησε επτά βαθμούς πίσω τη Μάντσεστερ Σίτι. Εμφατικό διπλό με φόντο την τετράδα για την Τσέλσι, νίκη-ανάσα για τη Γουέστ Χαμ.