Φωτιά είναι σε εξέλιξη στο νησί της Καρπάθου, όπου αυτήν τη στιγμή μεταβαίνουν αεροπορικώς 30 δασοκομάντος της 1ης ΕΜΟΔΕ, με αεροσκάφος ATR.
Η πυρκαγιά, που ξεκίνησε από τον ΧΥΤΑ του νησιού, αυτήν τη στιγμή έχει καλύτερη εικόνα, ωστόσο, οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή αναμένεται να ενταθούν.
Η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής (20/9). Πολίτες και επισκέπτες του νησιού έλαβαν και προειδοποιητικό μήνυμα από το 112.
«Πυρκαγιά στο χώρο συλλογής απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Καρπάθου. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Μενετές Καρπάθου παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», έλεγε η ειδοποίηση εκ μέρους της Πολιτικής Προστασίας.
Στο σημείο επιχειρούν 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας