Με αμείωτη ένταση συνεχίζει την προετοιμασία της στο Παπαστράτειο, για την ιστορική σεζόν 2024-25, η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού.
Οι Πειραιώτες προγραμμάτισαν κοινή προετοιμασία με την Μπαρτσελονέτα, την άλλη βδομάδα, στον Πειραιά.
Συγκεκριμένα, το τριήμερο 23-25/9, ο Ολυμπιακός αναμένεται να φιλοξενήσει την ισπανική ομάδα στο κολυμβητήριο του Πειραιά, για κοινές προπονήσεις και φιλικά, ώστε να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη νέα αγωνιστική χρονιά, αλλά και την πρεμιέρα του LEN Champions League, στις 9/10.
Πέρα από τις κοινές προπονήσεις και τα ματς προπονητικού χαρακτήρα, την Τετάρτη (25/9) το απόγευμα, οι «ερυθρόλευκοι» του Χέρβο Κόλιανιν θα δώσουν επίσημο φιλικό προετοιμασίας με την Μπαρτσελονέτα στο Παπαστράτειο, ως «πρόβα τζενεράλε» για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του LEN Champions League, κόντρα στην Πρίμορατς Κότορ.
Η Σαμπαντέλ τελευταία αντίπαλος του Ολυμπιακού
Το πιο εύκολο έργο των προκριματικών αποδείχθηκε πως είχε η Σαμπαντέλ, η οποία κυριάρχησε στον Δ΄ όμιλο (τον οποίο φιλοξένησε στην Ισπανία) και με τρεις άνετες νίκες πήρε την πρόκριση και συμπληρώνει τον όμιλο του Ολυμπιακού, μαζί με τις Πρίμορατς Κότορ και Σαβόνα.
Η φάση των «16» αρχίζει το διήμερο 8-9 Οκτωβρίου, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται την Πρίμορατς (9/10), στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά, και θα ολοκληρωθεί στις 4 Δεκεμβρίου. Οι πρώτοι δύο από κάθε όμιλο προκρίνονται στους «8», όπου θα σχηματιστούν δύο νέοι όμιλοι των τεσσάρων και θα παιχθούν άλλες έξι αγωνιστικές, προκειμένου να ξεχωρίσουν οι τέσσερις σύλλογοι που θα μετάσχουν στο final-4 της Μάλτας. Οι ομάδες που θα αποκλειστούν στη φάση των ομίλων του Champions League συνεχίζουν στο Euro Cup, όπου μπαίνουν στη φάση των «16».
Η Λίβερπουλ με γκολ του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ νίκησε εκτός έδρας 1-0 τη Σάντερλαντ και παραμένει κοντά στις θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Champions League
Η Μάντσεστερ Σίτι καθάρισε τη Φούλαμ από το πρώτο ημίχρονο (3-0) και έμεινε σε «απόσταση βολής» από την πρωτοπόρο Άρσεναλ, έχοντας πλέον 53 βαθμούς, την ώρα που οι «κανονιέρηδες» έχουν 56, αλλά και παιχνίδι λιγότερο.