Ιρλανδία-Ελλάδα 0-2: «Κανονιές» της Εθνικής στο Δουβλίνο
Με τις γκολάρες των Τζόλη και Ιωαννίδη η Εθνική πέρασε… αέρα από το Δουβλίνο κι έκανε το 2/2 στο Νations League – «Πρωτιά» για την «γαλανόλευκη» η οποία πλέον στρέφεται στα παιχνίδια του Οκτωβρίου
Η Ελλάδα έκανε… παρέλαση στο Δουβλίνο και χάρη στα δύο πανέμορφα γκολ των Ιωαννίδη και Τζόλη, επικράτησε με 2-0 της Ιρλανδίας, παίρνοντας μία πολύ σημαντική νίκη. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε το 2/2 και παραμένει στην κορυφή του ομίλου, σε ισοβαθμία με την Αγγλία. Πλέον η «γαλανόλευκη», επικεντρώνεται στα παιχνίδια του Οκτωβρίου, όπου θα αντιμετωπίσει την Αγγλία (εκτός) και την Ιρλανδία (εντός).
Έτσι παρατάχτηκε η Εθνική
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε την Εθνική με δύο αλλαγές σε σχέση με τη νίκη επί της Φινλανδίας. Στις θέσεις των Πέλκα και Μάνταλο, ο ομοσπονδιακός προπονητής έβαλε τους Τζόλη και Σιώπη. Η «γαλανόλευκη» ξεκίνησε με τους Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, οι Τσιμίκας, Κουλιεράκης, Μαυροπάνος και Ρότα στη τετράδα της άμυνας, οι Μπουχαλάκης και Σιώπης έπαιξαν στα χαφ, ενώ πίσω από τον προωθημένο Φώτη Ιωαννίδη, ήταν οι Τζόλης, Μπακασέτας και Χατζηγιοβάνης.
Κακό πρώτο μέρος με ελάχιστες φάσεις
Το ξεκίνημα της αναμέτρησης είχε χαμηλό τέμπο με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Η Εθνική απείλησε πρώτη με την κεφαλιά του Κουλιεράκη στο 11’, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να περνάει άουτ, ενώ στο 26’ ο Κέλεχερ έδιωξε σε κόρνερ την δυνατή εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα.
Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, οι γηπεδούχοι ανέβασαν τον ρυθμό και δημιούργησαν κάποιες επικίνδυνες στιγμές για την εστία του Βλαχοδήμου. Τα δύο σουτ του Ζμόντικς πέρασαν άουτ (33’ και 39’), ενώ το όμορφο γκολ του Ογκμπένε στο 41’ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στη τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου (44’) ο Μπράουν αστόχησε από πλεονεκτική θέση κι έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.
Η γκόλαρα του Ιωαννίδη άνοιξε το δρόμο για τη νίκη
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Στο 50’ ο Μπακασέτας βρήκε στον κενό χώρο τον Ιωαννίδη, κι αυτός με ωραίο φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Κέλεχερ για το 1-0.
Στη συνέχεια, οι Ιρλανδοί ανέβασαν τις γραμμές τους, πίεσαν ωστόσο δεν βρήκαν κάποια καλή στιγμή. Στο 67’ και στο 69’, οι προσπάθειες των Τζόλη και Μπακασέτα πέρασαν άουτ, για να ακολουθήσει ακόμα ένα σουτ του Έλληνα αρχηγού που μπλόκαρε ο Κέλεχερ στο 81’.
Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι Ιρλανδοί απείλησαν με τον Ρόμπινσον αλλά το σουτ που επιχείρησε, κόντραρε στα σώματα και πέρασε λίγο έξω, για να ακολουθήσει το γκολ του Τζόλη που τέλειωσε το ματς.
Ο Τζόλης «κλείδωσε» το τρίποντο
Στο 87′, ο Μπακασέτας βρήκε στον κενό χώρο τον Τζόλη, και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός μετά από ωραία ενέργεια πλάσαρε τον Κέλεχερ γράφοντας το τελικό 2-0.
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, μια μικροσκοπική πρωτεΐνη που μέχρι τώρα περνούσε απαρατήρητη φαίνεται πως επηρεάζει πολύ περισσότερο απ’όσο νομίζαμε την πείνα.
Η Άρσεναλ μπορεί να έμεινε πίσω στο σκορ από την Μπόρνμουθ, αλλά κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να επικρατήσει εν τέλει με 3-2 εκτός έδρας, αποκτώντας μεγαλύτερη διαφορά από τους διώκτες της
Μετά την κατάκτηση του Betsson Super Cup ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε δήλωση για τη νέα επιτυχία του Ολυμπιακού και παράλληλα έστειλε μήνυμα για ακόμη περισσότερες επιτυχία στο μέλλον.
Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Betsson Super Cup με 3-0 επί του ΟΦΗ και λίγη ώρα αργότερα οι παίκτες του έστησαν μια γιορτή στα αποδυτήρια του Παγκρήτιου, πανηγυρίζοντας μία ακόμη επιτυχία της ομάδας.