Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να κλείσει όσο πιο γρήγορα γίνεται τις ανοιχτές μεταγραφικές του υποθέσεις και φαίνεται πως σε μία από αυτές οι εξελίξεις είναι οριστικές.
Ο λόγος για τον Τιεμουέ Μπακαγιόκο, του οποίου η μεταγραφή στον «Δικέφαλο του Βορρά» έχει μπει στην τελική της ευθεία, καθώς σε αυτόν τον ποδοσφαιριστή καταλήγουν οι Θεσσαλονικείς για την ενίσχυση της μεσαίας τους γραμμής.
Οι επαφές που έγιναν το τελευταίο διάστημα με παίκτες όπως ο Εντοάρντο Μπόβε, ο Μπέντζαμιν Ταχίροβιτς και ο Νίκλας Ντορς, δεν προχώρησαν για διάφορους λόγους και έτσι ο ΠΑΟΚ καταλήγει στον 30χρονο μέσο από την Ακτή Ελεφαντοστού.
Το μόνο που φαίνεται πως απομένει για την ολοκλήρωση της μεταγραφής είναι η τελική έγκριση του Ιβάν Σαββίδη.
Ο 29χρονος υψηλόσωμος Γάλλος (1,89μ.) αγωνίζεται κατά κύριο λόγο στη θέση του αμυντικού χαφ (κυρίως 6άρι), ενώ καλύπτει επάξια και τη θέση του κεντρικού χαφ.
Κατά το παρελθόν, ο έμπειρος δεξιοπόδαρος μέσος έχει αγωνιστεί σε μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ, όπως είναι η Μονακό, η Τσέλσι, η Νάπολι και η Μίλαν, ενώ, είναι και μία φορά διεθνής με την εθνική ομάδα της Γαλλίας.
Ενδεικτικό είναι πως όλα αυτά τα χρόνια, έχει κάνει μεταγραφές και δανεισμούς αξίας 60,8 εκατομμυρίων ευρώ, με την Τσέλσι μάλιστα να δαπανά το ποσό των 40 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2017 για να τον αποκτήσει από τη Μονακό.
Από εκεί και πέρα, άμεσα εξελίξεις αναμένεται να δρομολογηθούν και με την περίπτωση του Ομάρ Κόλεϊ. Ο παίκτης της Μπεσίκτας θα δώσει απόψε (29/8, 21:00) το τελευταίο του ματς με την ομάδα του κόντρα στη Λουγκάνο για τα play offs του Europa League και έπειτα αναμένεται να μείνει ελεύθερος από τον τουρκικό σύλλογο.
Ο ΠΑΟΚ τα έχει βρει με τον 31χρονο Γκαμπονέζο στόπερ για συμβόλαιο 1+1 χρόνων, με οικονομικές απολαβές 1.2 εκατ. ευρώ, αλλά απομένει να διευθετηθεί το θέμα της αποζημίωσης από τους Τούρκους, με τους οποίους επίκειται συνάντηση μετά το ευρωπαϊκό παιχνίδι.
Στις 17 Ιανουαρίου, το stage του Black Temple υποδέχεται μια σειρά από ελληνικές μπάντες, που θα ερμηνεύσουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του David Bowie - ενώ τα decks θα αναλάβει ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.
Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί ήταν και πάλι «μέσα» σε ένα από τα γκολ του Μαρόκου καθώς με εξαιρετική ασίστ με κεφαλιά έδωσε την ευκαιρία στον Μπραχίμ Ντιάζ να κάνει το 1-0 επί του Καμερούν.
Ο Ολυμπιακός θα έχει τη μαζική στήριξη των οπαδών του στο Περιστέρι, κόντρα στον Ατρομητο, καθώς όπως έγινε γνωστό εξαντλήθηκαν όλα τα εισιτήρια για τον αγώνα με τον Ατρόμητο.
LIVE: Ρέξαμ – Νότιγχαμ Φόρεστ. Παρακολουθήστε live στις 21:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ρέξαμ – Νότιγχαμ Φόρεστ για το FA Cup. Τηλεοπτικά από το COSMOTE SPORT 3.
LIVE: Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου. Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου για την 21η αγωνιστική της Euroleague. Τηλεοπτικά από το Novasports Prime.