Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ανέλαβε δράση για την ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας του περιαστικού δάσους Σέιχ Σου, εγκαθιστώντας δύο λυόμενα επιτηρητικά πυροφυλάκια σε στρατηγικά σημεία. Τα πυροφυλάκια, από τα συνολικά τέσσερα που απέκτησε ο Δήμος, είναι εξοπλισμένα με συστήματα παρατήρησης, επικοινωνίας και αντικεραυνικής προστασίας. Κάθε πυροφυλάκιο περιλαμβάνει δύο οικίσκους, έναν για διαβίωση και έναν για παρατήρηση.
Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οικίσκοι παραχωρήθηκαν σε δύο εθελοντικές οργανώσεις, την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης και τους Έλληνες Διασώστες – Rescue Gr, που θα τους αξιοποιήσουν έως τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου στις 31 Οκτωβρίου. Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι η άμεση παρακολούθηση του δάσους και η έγκαιρη προειδοποίηση σε περίπτωση πυρκαγιάς, ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες να επέμβουν γρήγορα και αποτελεσματικά.
Που τοποθετήθηκαν
Το πρώτο πυροφυλάκιο τοποθετήθηκε πάνω από το πεδίο βολής, παρουσία του Αντιδημάρχου Αθανάσιου Ζιώγα, του Προϊστάμενου Πολιτικής Προστασίας Χρίστου Τριαντάρη, και των προέδρων των εθελοντικών οργανώσεων. Το δεύτερο πυροφυλάκιο θα εγκατασταθεί στα όρια με το Πανόραμα, ενώ τα υπόλοιπα δύο θα αξιοποιηθούν σύντομα για την επιτήρηση του Σέιχ Σου ή άλλων κρίσιμων περιοχών.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας