«Σήμερα, είναι μια μεγάλη ημέρα για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό. Η Παναγία, μας δίνει δύναμη για να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες. Οι σκέψεις μας, ειδικά αυτό το καλοκαίρι, είναι κοντά στους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τις φωτιές και σε όλους εκείνους που έδωσαν με αυταπάρνηση έναν δύσκολο αγώνα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και πράσινο. Μπορούμε να δημιουργήσουμε τις βάσεις για την Ελλάδα της αξιοπρέπειας και της υπερηφάνειας. Χρόνια πολλά σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα».
Τα παραπάνω δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας από την Τήνο όπου παρακολούθησε την τέλεση της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Στη συνέχεια, παρέστη στη ρίψη στεφάνου στον υγρό τάφο του Κ/Δ «ΕΛΛΗ» και στη λιτάνευση της Αγίας Εικόνας της Μεγαλόχαρης.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.