Ευρωεκλογές: Μυρίζει ανασχηματισμός μετά το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών
Tο κόμμα της Πειραιώς χάνει σημαντικό έδαφος σε σχέση με τις εθνικές εκλογές και μένει πίσω σχεδόν πέντε ποσοστιαίες μονάδες από το ποσοστό των προηγούμενων ευρωεκλογών.
Επανέρχεται στο τραπέζι το σενάριο για ανασχηματισμό, ενισχυμένο μάλιστα, μετά και την αδυναμία της Νέας Δημοκρατίας να πιάσει το ποσοστό που είχε θέσει ως στόχο ο Κυριάκος Μητσοτάκης (33%).
Η κυριαρχία του κυβερνώντος κόμματος στο πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί άμεσα αλλά το κόμμα της Πειραιώς χάνει σημαντικό έδαφος σε σχέση με τις εθνικές εκλογές και μένει πίσω σχεδόν πέντε ποσοστιαίες μονάδες από το ποσοστό των προηγούμενων ευρωεκλογών (2019).
«Να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα και να διορθώσουμε λάθη», λένε πηγές της Πειραιώς
«Σίγουρα οι πολίτες έδειξαν ότι μας εμπιστεύονται, αλλά, ταυτόχρονα, έστειλαν και ένα μήνυμα ότι έχουν αυστηρές απαιτήσεις για να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα και να διορθώσουμε λάθη και αστοχίες. Είναι δεδομένο ότι πρέπει να ακούσουμε με ακόμα μεγαλύτερη προσοχή τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των πολιτών. Να ανταποκριθούμε στα αιτήματα και στις προσδοκίες τους» σχολιάζουν κύκλοι της ΝΔ.
Μένει να δούμε τη χρονική στιγμή που θα γίνει ο ανασχηματισμός
Ενώ λοιπόν προεκλογικά οι πληροφορίες ήθελαν περιορισμένες διορθωτικές κινήσεις στην κυβερνητική ομάδα, χωρίς να επηρεαστούν βασικά υπουργεία, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα δεν αποκλείεται να δούμε ένα διευρυμένο ανασχηματισμό.
«Δεν θα κρύψω την αλήθεια, το κόμμα δεν έφτασε στον στόχο που είχαμε θέσει, ούτε με ενδιαφέρουν επιχειρήματα όπως η διαφορά από το δεύτερο κόμμα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των ευρωεκλογών» είπε ο πρωθυπουργός αργά το βράδυ της Κυριακής και πλέον θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα προβεί σε ανασχηματισμό και μένει να δούμε αν αυτό θα γίνει εν μέσω θέρους ή θα αφήσει να περάσει οι… «ζέστες».
- Θυελλώδεις άνεμοι και έντονη χιονόπτωση σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία – Έπεσαν κολώνες και δέντρα
- Skopelos Takes Center Stage in Europe’s Mamma Mia Map
- Άνω κάτω η Λάτσιο: Κόντρα προέδρου-προπονητή για τη μεταγραφή του Ράτκοφ
- Πόσες επιτυχίες του David Bowie χωράνε σε ένα βράδυ;
- Ουζμπεκιστάν: Μπαλόνια με υδρογόνο πήραν φωτιά μπροστά στο πρόσωπο γυναίκας
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
- Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων – Μικροπροβλήματα στον Αργοσαρωνικό
- Λίγα και καλά: Πέντε πράγματα που απογειώνουν τη γυμναστική στο σπίτι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 09.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442