Τεχνητή νοημοσύνη: To TikTok λαμβάνει τα μέτρα του και βάζει… ετικέτες
Στην εποχή της ΑΙ και της παραπλάνηση (εκούσιας ή ακούσιας) των θεατών η δημοφιλής πλατφόρμα δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια…
Μέτρα προφύλαξης από περιεχόμενο που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη και προέρχεται από πλατφόρμες τρίτων λαμβάνει το TikTok θέλοντας να προστατεύσει τους χρήστες από εικόνες και βίντεο που βασίζονται σε AI και πιθανόν έχουν στόχο να παραπλανήσουν το κοινό.
Έτσι, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι ξεκίνησε να επισημαίνει αυτόματα το περιεχόμενο που δημιουργείται με τη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης. Πώς; Τοποθετώντας μια ετικέτα (με τη μορφή υδατογραφήματος) που δείχνει ότι το περιεχόμενο βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη.
To TikTok βάζει υδατογράφημα με μήνυμα: «δημιουργήθηκε από AI»
Το εργαλείο του TikTok θα διαβάζει τα Διαπιστευτήρια Περιεχομένου, μια τεχνολογία C2PA (ανοιχτό τεχνικό πρότυπο) που παρέχει στους εκδότες, τους δημιουργούς και τους καταναλωτές τη δυνατότητα να εντοπίζουν την προέλευση διαφόρων τύπων εγγραφών.
«Δημιουργήθηκε από AI»
Το περιεχόμενο που δημιουργείται με τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει σήμανση που θα λέει «δημιουργήθηκε από AI» κάτω από το όνομα χρήστη TikTok.
Η επισήμανση μπορεί να είναι πρόσκαιρη καθώς το περιεχόμενο πρέπει να περιλαμβάνει διαπιστευτήρια περιεχομένου για να αναγνωριστεί και να επισημανθεί. Στο μεταξύ, και άλλες πλατφόρμες υιοθετούν διαπιστευτήρια όσο αυξάνεται η χρήση AI σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα.
Στο μέλλον, η πλατφόρμα που έχει «κερδίσει» τα νεανικά κοινά θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες και στα άλλα κοινωνικά δίκτυα να χρησιμοποιούν τα εργαλεία C2PA Verify για να προσδιορίζουν περιεχόμενο τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργήθηκε στο TikTok.
- Άρης: Αίσιο τέλος για την U18 που είχε εγκλωβιστεί στο Άμπου Ντάμπι, επιστρέφει με πτήση τσάρτερ η αποστολή
- ΗΠΑ και Ισραήλ χτύπησαν το κτίριο που θα εκλεγόταν νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν
- Τάκης Λαμπρίας: Επίκαιρες σκέψεις για την Ευρώπη και τους Ευρωπαίους
- Αγωνιστές GLP-1: Δεύτερο χάπι αδυνατίσματος αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα
- Μέση Ανατολή: Δραματικές στιγμές Ελλήνων ναυτικών ενώ πέφτουν πύραυλοι δίπλα τους – Εξετάζεται η προέλευση του βίντεο
- Παν. Δουδωνής: 7.886.000 ευρώ σε απευθείας αναθέσεις και ψευδείς διαγωνισμούς για «ενημέρωση των αποδήμων»
- Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ιδρύει «Παρατηρητήριο Καθυστερήσεων και Κακοδικίας»
- Σε δύσκολη θέση στη Euroleague o Παναθηναϊκός – Το πρόγραμμα και οι επόμενοι αντίπαλοι (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442