Η τεχνική «finger tapping» που εξαφανίζει το άγχος μέσα σε λίγα λεπτά
Η τεχνική άρχισε να κερδίζει αναγνώριση στον επιστημονικό κόσμο τη δεκαετία του 1990.
«Άγχος» και «στρες» είναι δύο συναισθήματα που νιώθεις στην καθημερινότητά σου, που δεν σε αφήνουν να διαχειριστείς πολλές πιεστικές καταστάσεις. Πολλές φορές το να ελέγξεις τις ανησυχίες σου και να ισορροπήσεις τις φοβίες σου, είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα.
Αλλά, πώς θα σου φαινόταν, εάν σου λέγαμε πως μια απλή τεχνική μπορεί να σε βοηθήσει να διώξεις το άγχος μέσα σε μόλις λίγα λεπτά; Ο λόγος για το «finger tapping» ή «tapping», μια τεχνική που άρχισε να κερδίζει αναγνώριση στον επιστημονικό κόσμο τη δεκαετία του 1990 και πλέον έχει απογειωθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η συγκεκριμένη πρακτική, επίσης γνωστή και ως EFT (Emotional Freedom Technique), είναι μια τεχνική για την ανακούφιση από το στρες και το άγχος και, τελικά, για την απελευθέρωση των συναισθημάτων.
Είναι, ουσιαστικά, ένας τρόπος χαλάρωσης που βασίζεται στο να κάνεις απαλά μασάζ στον εαυτό σου, με στόχο τη διέγερση των ενεργειακών σημείων σου. Βασίζεται στις συνδυασμένες αρχές του αρχαίου κινεζικού βελονισμού και της σύγχρονης ψυχολογίας. Ακριβώς όπως ο βελονισμός, έτσι και το «tapping» στοχεύει στην αποκατάσταση της ενεργειακής ισορροπίας του σώματος. Αυτό, το επιτυγχάνει διεγείροντας τα σημεία εκείνα από τα οποία περνούν τα «ενεργειακά κανάλια», σύμφωνα με την κινεζική ιατρική. Το χτύπημα αυτών των ενεργειακών σημείων στέλνει σήματα ηρεμίας στην αμυγδαλή του εγκεφάλου, μειώνοντας άμεσα το άγχος. Αυτό βοηθά, επίσης, στην αποκατάσταση της ενέργειας του σώματος σε κατάσταση ισορροπίας.
Πώς να εφαρμόσεις αυτή την τεχνική στο σπίτι;
Για να εφαρμόσεις το «tapping» πρέπει αρχικά να προσδιορίσεις εάν όντως θέλεις να αντιμετωπίσεις το άγχος ή το στρες. Στη συνέχεια, χρειάζεται να βαθμολογήσεις την ένταση του ζητήματος σε μια κλίμακα από το 0 έως το 10, με το 10 να είναι το υψηλότερο.
Στη συνέχεια, ξεκίνα να χτυπάς ελαφρά σημεία, όπως:
- Το πάνω μέρος του κεφαλιού
- Την περιοχή ανάμεσα στα φρύδια
- Την περιοχή στην άκρη του ματιού και κάτω
- Την περιοχή κάτω από τη μύτη
- Την περιοχή κάτω από το στόμα
- Κάτω από το χέρι
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
- Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1: Ο Κουντέ έδωσε πολύτιμη νίκη στους «μπλαουγκράνα» (vid)
- Πανδαισία: Όλα τα γκολ από τα αποψινά παιχνίδια του Champions League (vids)
- Ίντερ – Λίβερπουλ: 0-1: Νίκη – βάλσαμο για τους «κόκκινους», από το… δώρο του Μπαστόνι (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)










































![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442