Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόσωπο: Τα σημάδια που προδίδουν ότι έχετε άγχος

Πρόσωπο: Τα σημάδια που προδίδουν ότι έχετε άγχος

Δείτε πώς θα καλύψετε τα «ίχνη» του άγχους στο πρόσωπο σας.

Λένε ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής… αλλά το ίδιο ισχύει και για το δέρμα. Ό,τι αισθάνεσθε διαγράφεται και στο δέρμα σας, γι’ αυτό και όταν κοιτάζεστε στον καθρέφτη μπορείτε να δείτε τα σημάδια που αφήνει το άγχος στο πρόσωπο σας:

Ανεπιθύμητα σπυράκια

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι τα σπυράκια εμφανίζονται όταν «πνίγεστε» από υποχρεώσεις; Ή ότι μερικές φορές ένα εξάνθημα θα εμφανιστεί την πιο άβολη στιγμή, όπως πριν από το πρώτο ραντεβού;

Τίποτα από αυτά δεν είναι τυχαίο… Όταν είστε αγχωμένη, το σώμα σας ανταποκρίνεται μπαίνοντας στην λειτουργία πάλης ή φυγής, πυροδοτώντας την «έκρηξη» της κορτιζόλης – γνωστή και ως ορμόνη του στρες.

Όταν συμβεί αυτό και τα επίπεδα της κορτιζόλης παραμένουν αυξημένα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μπορεί να εμφανιστούν μια σειρά από δερματικά προβλήματα.

Οι ίδιες ορμόνες που προετοιμάζουν το σώμα μας για να αντιμετωπίσει στρεσογόνες καταστάσεις, διεγείρουν τους αδένες του δέρματος, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση της φλεγμονής και της παραγωγής σμήγματος. Αυτό μεταφράζεται σε ξεσπάσματα με σπυράκια και ερεθισμούς.

Κι ενώ δεν είναι ρεαλιστικό να πείτε ότι θα αποκλείσετε εντελώς το στρες από την καθημερινότητά σας, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να βρείτε τρόπους να εκτονωθείτε, όπως η άσκηση ή ο διαλογισμός.

Παράλληλα, πρέπει να είστε έξτρα προσεκτικοί με τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε. Συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο ο οποίος μπορεί να σας δώσει εξατομικευμένες συμβουλές, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σας.

Ξηρά και ερεθισμένα χείλη

Εάν έχετε παρατηρήσει πως το δέρμα σας ξεφλουδίζεται σε συγκεκριμένα σημεία, όπως τα χείλη ή γύρω από το στόμα, τότε αυτό σημαίνει ότι χρειάζεστε άμεσα ενυδάτωση, αφού το στρες σας έχει προκαλέσει αφυδάτωση – πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο: η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει στρες και το στρες μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση.

Πίνετε περισσότερο νερό και ενσωματώστε ενυδατικές τροφές στη διατροφή σας. Το βράδυ μετά τη φροντίδα προσώπου και αφού πλύνετε τα δόντια σας, εφαρμόστε ένα θρεπτικό lip balm.

Αυτό σε συνδυασμό με τον ύπνο θα λειτουργήσουν ευεργετικά για την αποκατάσταση των χειλιών.

Επιπλέον, εάν συνηθίζετε να δαγκώνετε τα χείλη σας όταν είστε αγχωμένη, πιεσμένη ή νευρική η απολέπιση είναι ο πιο εύκολος και πρακτικός τρόπος να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα, να απαλλαγείτε από το ξεφλούδισμα και κατ’ επέκταση τον πειρασμό να τα πειράξετε.

Δοκιμάστε, επίσης, να φορέσετε το αγαπημένο σας έντονο κραγιόν, καθώς ο φόβος ότι θα μουτζουρωθείτε μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από αυτή τη συνήθεια.

Μαύροι κύκλοι

Όπως και με πολλές άλλες ψυχολογικές καταστάσεις, η σχέση μεταξύ ύπνου και άγχους φαίνεται να είναι αμφίδρομη. Τα άτομα με άγχος τείνουν να αντιμετωπίζουν περισσότερες διαταραχές του ύπνου, αλλά η στέρηση ύπνου μπορεί να εντείνει τα αισθήματα άγχους.

H έλλειψη ύπνου, οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας, το άγχος και η κούραση αποτυπώνονται κάτω από τα μάτια σας με τη μορφή μαύρων κύκλων.

O πιο οικονομικός τρόπος για να τους μειώσετε είναι να ακολουθείτε μια τακτική ρουτίνα ύπνου από 7 έως 8 ωρών την ημέρα.

Για διπλή προστασία μπορείτε να επενδύσετε σε κρέμες ματιών με βιταμίνη C – ο συνδυασμός της με εκχυλίσματα από αντιοξειδωτικά, όπως πράσινο τσάι, μούρα κλπ., φωτίζει ορατά την περιοχή των ματιών.

Πηγή: VITA

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024