Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 0-1: Τρίποντο με buzzer beater του Αραούχο
Από απίθανη μπαλιά του Γκουντογκάν, ο Αραούχο λύτρωσε την Μπαρτσελόνα στην τελευταία φάση του ματς, με τους Καταλανούς να επικρατούν με 1-0 της Σοσιεδάδ στο Σαν Σεμπαστιάν.
Τεράστια νίκη με buzzer beater του Αραούχο για την Μπαρτσελόνα! Η Σοσιεδάδ ήταν ανώτερη σε όλο το ματς, αλλά οι Καταλανοί ανέβασαν ρυθμό στα τελευταία λεπτά και έφτασαν σε μεγάλη νίκη με 1-0 στο Σαν Σεμπαστιάν έχοντας «χρυσό» σκόρερ τον Αραούχο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς ήταν ο Τερ Στέγκεν που κράτησε όρθια την Μπαρτσελόνα. Μόλις στα 27 δευτερόλεπτα ο Γερμανός νίκησε τον Μπαρενετσέα και στο 2′ έδιωξε σε κόρνερ το πλασέ του Οριανθάμπαλ. Από το κόρνερ ο Μερίνο αστόχησε σε κεφαλιά ενώ στο 16′ και πάλι ο Τερ Στέγκεν έσωσε σε προσπάθεια του Κούμπο.
«Λύτρωσε» την Μπαρτσελόνα ο Αραούχο
Στο 71′ ο Τερ Στέγκεν έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το καταπληκτικό μονοκόμματο σουτ του Μπαρενετσέα και τέσσερα λεπτά αργότερα η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ραφίνια πέρασε λίγο άουτ. Η Μπαρτσελόνα ουσιαστικά ξύπνησε στα τελευταία λεπτά όπου ο Ρεμίρο σταμάτησε στο 90′ το σουτ του Αραούχο και έβγαλε τετ α τετ με τον Γκάβι δευτερόλεπτα αργότερα.
Η λύτρωση ήρθε τελικά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων για την Μπάρτσα. Ο Γκουντογκάν έκανε μαγική μπαλιά για τον Αραούχο που με κεφαλιά-ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε για οφσάιντ, ωστόσο ο σκόρερ ήταν σε κανονική θέση και ο διαιτητής έδειξε σέντρα, με τους «μπλάουγκράνα» να πανηγυρίζουν έξαλλά.
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
Μετά την Άρσεναλ και τη Νότιγχαμ Φόρεστ από την ουραγό Γουλβς την... πάτησε και η Άστον Βίλα, καθώς ηττήθηκε με 2-0 για την 28η αγωνιστική της Premier League.
Τρίτη σερί νίκη και πέμπτη στα έξι τελευταία ματς για την Άουγκσμπουργκ που επικράτησε με 2-0 της Κολωνίας και απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Διαιτητής στην Ισπανία συνελήφθη με την κατηγορία ότι εξασφάλιζε εκπτώσεις σε εισιτήρια της Βιγιαρεάλ χρησιμοποιώντας κλεμμένα στοιχεία ποδοσφαιριστών.