Market Pass: Πώς επιτήδειοι αρπάζουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες
Επιτήδειοι βρίσκουν την ευκαιρία να δράσουν με θύματα ανυποψίαστους πολίτες.
Μεγάλη προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες με πρόσχημα το Market Pass. Οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εξαιτίας των επιτήδειων που εκμεταλλεύονται την επικαιρότητα και αποσπούν χρήματα. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, φαίνεται πως επιχειρούν να εξαπατήσουν τους πολίτες, προφασιζόμενοι τη καταβολή του επιδόματος Market Pass.
Χαρακτηριστικές είναι δυο περιπτώσεις απάτης με διαφορά μόλις λίγων 24ωρων.
Η πρώτη αφορά σε 39χρονη γυναίκα από τη λίμνη Εύβοιας, η οποία αφού διαπίστωσε πως έπεσε θύμα, υπέβαλε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σε βάρος αγνώστων δραστών.
Πώς επιτήδειοι άρπαξαν χρήματα
Η 39χρονη, όπως φέρεται να κατέθεσε, δέχτηκε ένα τηλεφώνημα περίπου στις 20:00 το βράδυ της περασμένης Παρασκευής από κάποιον άνδρα που προσποιήθηκε ότι ήταν ο γιος του λογιστή της. Κατά την διάρκεια της συνομιλίας που είχαν, κατάφερε να την πείσει , με το πρόσχημα της καταβολής του Market Pass, να του δώσει τους προσωπικούς κωδικούς τραπέζης της. Έτσι, έκαναν φτερά από τον λογαριασμό της 2.260 ευρώ.
Στη δεύτερη περίπτωση, θύμα έπεσε ένας 78χρονος από την Πάτρα. Ο άγνωστος που τηλεφώνησε στο κινητό του, στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, δεν συστήθηκε ως γιος του λογιστή του, αλλά ως υπάλληλος . Σύμφωνα με τον 78χρονο, τον ενημέρωσε ότι έπρεπε να προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες για να ολοκληρώσει τη διαδικασία πίστωσης των 450 ευρώ για το Market Pass 2.
Με όπλο του την πειθώ ο άγνωστος, παρέσυρε τον ηλικιωμένο, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν συνολικά 8 συναλλαγές από τον λογαριασμό του , χάνοντας μέσα σε λίγη ώρα 7.465 ευρώ. Και σε αυτή τη περίπτωση η δικογραφία που σχηματίστηκε από την υποδιεύθυνση Πατρών αφορά απάτη σε βάρος αγνώστου δράστη.
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442