Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τηλεφωνική απάτη με πρόσχημα το επίδομα Market Pass

Τηλεφωνική απάτη με πρόσχημα το επίδομα Market Pass

Το θύμα της ηλεκτρονικής απάτης κατήγγειλε στην αστυνομία το τηλεφώνημα που δέχθηκε από έναν άγνωστο άνδρα.

Αντίστροφα μετρούν οι δικαιούχοι για τις πληρωμές του Market Pass για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο. Όπως ανακοινώθηκε δεν θα υπάρξει νέα παράταση για Νοέμβριο – Δεκέμβριο, λόγω της κακοκαιρίας Daniel και της επιβάρυνσης που επέφερε στον προϋπολογισμό.

Με αφορμή το μέτρο ενίσχυσης των νοικοκυριών επιτήδειοι βρήκαν ευκαιρία να «ψαρέψουν» ανυποψίαστους μέσω διαδικτύου και τηλεφώνου αποσπώντας τους χρηματικά ποσά. Η εκπομπή «Live News» παρουσίασε την νέα απάτη με «δόλωμα» το Market Pass και έφερε στο φως τον διάλογο ενός περίεργου τηλεφωνήματος.

Ο μάρτυρας δεν πίστεψε τον άνδρα και ξεκίνησε να κάνει κάποιες ερωτήσεις.

Συγκεκριμένα το θύμα της ηλεκτρονικής απάτης κατήγγειλε στην αστυνομία ότι πριν λίγες ημέρες δέχθηκε τηλεφώνημα από έναν άγνωστο άνδρα, που του είπε ότι δικαιούται το Market Pass, το οποίο είναι 450 ευρώ. Ο μάρτυρας, όπως αναφέρει, δεν πίστεψε τον άνδρα και ξεκίνησε να κάνει κάποιες ερωτήσεις.

Μιλώντας στο LIVE NEWS, είπε τα εξής:

«Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα το οποίο μου ανακοίνωναν ότι είναι μια αίτηση που έχει κατατεθεί για χορήγηση Market Pass, ότι εγκρίθηκε να πάρω 450 ευρώ. Γνωρίζω πόσο είναι το ποσό που πρέπει να πάρω. Άρχισα να του κάνω κάποιες ερωτήσεις του στυλ ‘’πώς γίνεται να παίρνω αύξηση;’’.

Μου λέει, ‘’λόγω των καταστροφών που γίνανε και της ακρίβειας’’. Μου λέει ‘’θα βάλετε το ποσό και θα πατήσετε έναν πενταψήφιο αριθμό που θα σας δώσω εγώ’’. Του λέω ‘’μου λέτε τον λόγο ενώ, ήταν να πληρωθώ στις 29, θα μου τα βάλετε νωρίτερα;’’. Εκεί μου το έκλεισε. Ήταν από κινητό τηλέφωνο. Κατευθείαν ενημέρωσα την αστυνομία».

Δείτε το απόσπασμα

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024