Πρεμιέρα… με το δεξί έκανε η Δέσποινα Παπαμιχαήλ στους προκριματικούς του Wimbledon.
Η 30χρονη τενίστρια ξεπέρασε το πρώτο από τα τρία εμπόδια που απαιτούνται για να μπει στο κυρίως ταμπλό του λονδρέζικου Grand Slam, επικρατώντας με 2-1 σετ (6-3, 3-6, 6-4) της 21χρονης Τουρκάλας, Ζεϊνέπ Σόνμεζ.
Όπως και πριν ένα χρόνο, έτσι κι εφέτος η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μπήκε νικηφόρα στο Major της βρετανικής πρωτεύουσας, αυτή την φορά απέναντι στο νο207 της παγκόσμιας κατάταξης μετά από μία ώρα και 52 λεπτά αγώνα.
Το έργο της στην επόμενη φάση θα είναι σαφώς πιο δύσκολο καθώς απέναντί της θα βρει το νο10 των προκριματικών, την Γαλλίδα, Οσεάν Ντονάν (νο0112 στον κόσμο), η οποία επικράτησε νωρίτερα με 2-0 επί της Γερμανίδας, Μόνα Μπαρτέλ (6-4, 6-4).
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Ο 50χρονος Νταβίντ Κορδόν Μέσα έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία – Είχε παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση της Χετάφε που έπαιζε ο γιος του.
Ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει για να το Τελ Αβίβ και την αναμέτρηση με τη Μακάμπι και ο Εργκίν Αταμάν περιμένει να δει αν θα έχει στη διάθεση του τον Κέντρικ Ναν.
Ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη επί της Λεβερκούζεν με 2-0 πάει στο Άμστερνταμ για «τελικό» πρόκρισης κόντρα στον Άγιαξ και ο κόσμος της ομάδας έχει κάνει χιλιάδες αιτήσεις για να βρεθεί στην Ολλανδία.