Αδιάφορο για τον Αδωνι να τον παρακολουθεί το Κράτος με το Predator, αλλά όχι και να τον βιντεοσκοπούν στη Βουλή όταν τρώει κρακεράκια. Ε, ναι αυτό σηκώνει καταγγελία για παραβίαση προσωπικών δεδομένων!
Εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης, επισκευής και συντήρησης τεσσάρων σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Χανίων αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα μετά την υπογραφή σχετικής σύμβασης.
Σύμφωνα με τη σύμβαση, προϋπολογισμού 2.110.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπ. Εσωτερικών, οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα, σε συνολικά 7 σχολεία που στεγάζονται στα 4 σχολικά συγκροτήματα.
Συγκεκριμένα, τα σχολεία του Δήμου Χανίων που θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες είναι τα εξής:
3ο-4ο Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο (Σχολικό Συγκρότημα Κουμπέ)
6ο Γυμνάσιο & Εσπερινό Γυμνάσιο, 4ο Γενικό Λύκειο και Εσπερινό Λύκειο (Σχολικό Συγκρότημα Αμπεριάς)
2ο ΕΠΑΛ και Εσπερινό ΕΠΑΛ (πρώην Δαίδαλος) και
Γυμνάσιο Σούδας
Οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν αφορούν σε ενεργειακές αναβαθμίσεις, με εγκατάσταση θερμοπροσόψεων στα κτίρια, αντικαταστάσεις κουφωμάτων με νέα υψηλής ενεργειακής απόδοσης, αντικαταστάσεις φωτιστικών με νέας τεχνολογίας τύπου LED, εγκαταστάσεις νέων μονάδων κλιματισμού κα.
Ξεχωριστή μέριμνα θα δοθεί στη βελτίωση της προσβασιμότητας για όλους, με ράμπες για καρότσια και νέους ανελκυστήρες στις παραπάνω σχολικές μονάδες.