Με δυνατότητα φιλοξενίας 50 παιδιών ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός του Δήμου Χανίων, παραδίδεται προς αξιοποίηση.

Έτοιμος να υποδεχτεί βρέφη και νήπια από τη νέα σχολική χρονιά (2023-24) είναι ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός στο Πυθάρι Ακρωτηρίου, στον χώρο του πρώην Δημαρχείου Ακρωτηρίου.

Πρόκειται για ένα πρόσφατα ανακαινισμένο τμήμα του κτιρίου που στεγάζει δημοτικές υπηρεσίες, το οποίο έχει εξοπλιστεί με τελευταίας τεχνολογίας υλικά καθώς και ειδικό εξοπλισμό των συγκεκριμένων προδιαγραφών που προβλέπεται για φιλοξενία βρεφών και νηπίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοπρατείται η ανάπλαση της περιοχής «ποδηλατοδρομίου» του Δήμου Χανίων

Στον συγκεκριμένο Σταθμό, που ανήκει στον Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων, μπορούν να φιλοξενηθούν συνολικά 25 νήπια, καθώς επίσης θα λειτουργήσουν δύο ακόμη τμήματα 12 βρεφών.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης επισημαίνει: «Στο πλαίσιο αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας και των κτιρίων που διαθέτει ο Δήμος Χανίων, ολοκληρώσαμε εντός χρονοδιαγράμματος βάσει της σχετικής σύμβασης, το έργο της συνολικής διαμόρφωσης τμήματος του πρώην Δημαρχείου Ακρωτηρίου, σε έναν υπερσύγχρονο Βρεφονηπιακό Σταθμό.

Ο συγκεκριμένος Σταθμός θα παρέχει τις υπηρεσίες του σε 50 παιδιά συνολικά, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες τους και προσφέροντας τις απαιτούμενες παροχές, με ασφάλεια και απόλυτη προσβασιμότητα».

Ο προϋπολογισμός του έργου, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και από ΣΑΤΑ, ανήλθε σε 336.000 € (χωρίς Φ.Π.Α.).

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr