Ολική αναβάθμιση επιχειρήθηκε στο Δημοτικό πάρκινγκ της Καλαμάτας και στα 3200 τ.μ έκτασης που το φιλοξενεί. Για τον φωτισμό του φροντίζουν φωτοβολταϊκά πάνελ.

Ο εν λόγω χώρος, εμβαδού 3.200 τ.μ., που εξυπηρετεί ανάγκες στάθμευσης 90 οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων θέσεων  ΑΜΕΑ, άλλαξε άρδην μετά τις εργασίες διαμόρφωσης και αναβάθμισής του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δημοτικό χώρο φυτεύτηκαν περισσότερα από 40 δέντρα (χαρουπιές, φίκοι, κυπαρίσσια) καθώς και ανθόφυτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χρηματοδότηση 8 εκατ. Ευρώ για τη διαχείριση της λυματολάσπης του Δήμου Καλαμάτας

Επίσης, τοποθετήθηκαν στύλοι που φέρουν φωτοβολταϊκά φωτιστικά LED, καθιστώντας το χώρο ενεργειακά αυτόνομο.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του  έργου, τονίζοντας ότι ο εν λόγω δημοτικός χώρος είναι ενεργειακά αυτόνομος.

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Καλαμάτας

Εστάλη επίσης στο Δήμο Καλαμάτας η έγκριση Διακήρυξης για το Υποέργο «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικού Κολυμβητηρίου Καλαμάτας με την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ)», προϋπολογισμού 918.895,37 €, το οποίο χρηματοδοτείται μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Τέλος, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, επόμενος στόχος του Δημάρχου, είναι να τοποθετηθούν προστατευτικά κιγκλιδώματα σε όλο το μήκος του παραλιακού πεζόδρομου προκειμένου να εξαλειφθεί ο κίνδυνος πτώσης από ύψος πεζοπόρων και ποδηλατών.

Να υπενθυμίσουμε πως ήδη ένα κομμάτι του παραλιακού δρόμου έχει καλυφθεί από προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr