Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καλαμάτα: Ανακατασκευάζεται το κτίριο της πρώην ηλεκτρικής εταιρείας

Καλαμάτα: Ανακατασκευάζεται το κτίριο της πρώην ηλεκτρικής εταιρείας

Ο Δήμος Καλαμάτας ξεκίνησε την ανακατασκευή του πρώην κτιρίου της ηλεκτρικής εταιρίας με σκοπό ολοκληρώνοντας το, να στεγαστούν υπηρεσίες και δραστηριότητες του Δημοτικού Θεάτρου.

Εκκίνησαν οι εργασίες του Δήμου Καλαμάτας για την αξιοποίηση του διώροφου κτηρίου της πρώην ηλεκτρικής εταιρείας. Πρόκειται για έργο με προϋπολογισμό μελέτης 831.000,00 € με Φ.Π.Α. 24%, που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και Εθνικούς Πόρους, έχοντας ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Αυτοψία, κατά την οποία έλαβε ενημέρωση για την πορεία και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Ήδη, σε πρώτη φάση, εκτελούνται εργασίες καθαρισμού και απομάκρυνσης μπαζών, ενώ αμέσως μετά προβλέπεται η ενίσχυση του κτηρίου με εσωτερικούς μανδύες και η αποκατάσταση της υπάρχουσας λιθοδομής.

Στόχος του έργου είναι η αξιοποίηση, αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του κτιριακού συγκροτήματος του Δημοτικού Θεάτρου και η εξασφάλιση της βιωσιμότητας της χρήσης του. Ο εκσυγχρονισμός του συγκροτήματος του Δημοτικού Θεάτρου σε συνδυασμό με την επισκευή του διώροφου νεοκλασικού, που θα στεγαστούν υπηρεσίες και δραστηριότητες του Θεάτρου (θεατροπαιχνίδια, ανάγνωση θεατρικών έργων κλπ.), θα αναβαθμίσει την 30ετη πολιτιστική παρέμβαση του Δημοτικού θεάτρου στην Πόλη.

Ο Δήμος Καλαμάτας, με την ανακαίνιση του προαναφερθέντος εμβληματικού κτιρίου που αποτέλεσε για πολλά χρόνια τοπόσημο, σύμβολο και σημείο αναφοράς για την πόλη, συνεχίζει ουσιαστικά την προσπάθεια διάσωσης, αξιοποίησης και επανάχρησης παλαιών «ιστορικά και πολιτιστικά» κτιρίων, που είχαν πέσει σε αχρηστία επί σειρά ετών.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024