Ενα πράγματι συγκλονιστικό σκίτσο έφτιαξε ο Γιώργος Γαλίτης, ηθοποιός και συγγραφέας. Η τραγωδία στα Τέμπη και οι δεκάδες νεκροί έχουν συγκινήσει το πανελλήνιο, αλλά ο θάνατος έχει καλύψει όλους μας.
Αυτό το σκηνικό θανάτου θέλησε να αποτυπώσει στο σκίτσο του ο Γαλίτης, φτιάχνοντας με φέρετρα τη γραμμή ενός τρένου.
Οι γραμμές των Τεμπών πλέον δεν είναι φτιαγμένες από σίδερο, αλλά από τα φέρετρα των δεκάδων νεκρών από αυτή την ανείπωτη τραγωδία.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας