Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Μητέρα μηνύει τους μαθητές που εκφόβιζαν τον γιο της και τον οδήγησαν στην αυτοκτονία

ΗΠΑ: Μητέρα μηνύει τους μαθητές που εκφόβιζαν τον γιο της και τον οδήγησαν στην αυτοκτονία

Οι κατηγορούμενοι μαθητές παρενόχλησαν και έκαναν τον Zachary να σπάσει, λέγοντας του ότι θα ήταν «καλύτερο να πεθάνει» και παροτρύνοντάς το να αυτοκτονήσει.

Μια μητέρα στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ αποφάσισε να μηνύσει τη σχολική περιφέρεια της πόλης της αλλά και έξι μαθητές για bullying.

Ο 15χρονος Zachary Kirchner αυτοκτόνησε στο υπόγειο του σπιτιού του στη νοτιοανατολική κομητεία τον Απρίλιο του 2021. Ο ίδιος ζούσε για χρόνια σε ένα περιβάλλον εκφοβισμού από τους συμμαθητές του, με τους διευθυντές του σχολείου να μην κάνουν τίποτα. Αυτό, τουλάχιστον κατέθεσε η μητέρα του Zachary, Hope Amspacher.

«Οι κατηγορούμενοι μαθητές παρενόχλησαν και έκαναν τον Zachary να σπάσει, λέγοντας του ότι θα ήταν “καλύτερο να πεθάνει” και παροτρύνοντάς το να αυτοκτονήσει».

Ο Zachary βρισκόταν στο φάσμα του αυτισμού και έκανε coming out ως γκέι στο Γυμνάσιο.

Η σχολική περιφέρεια είχε λάβει «πραγματική ειδοποίηση» για την παρενόχληση του Zachary, υποστηρίζει η μήνυση, ενώ η αδυναμία της στο να αντιδράσει σωστά στις καταγγελίες για εκφοβισμό «ενθάρρυνε περαιτέρω» τους κατηγορούμενους μαθητές.

Τον βρήκε ο αδερφός του

Ο μεγαλύτερος αδερφός του Zachary, ο οποίος τον βρήκε να αιμορραγεί και να κρέμεται από μια θηλιά στο υπόγειό του, φοίτησε στο ίδιο σχολείο και ήταν μάρτυρας σε πολλά περιστατικά κακοποίησης, ενώ σύμφωνα με τη μήνυση είχε ενημερώσει τόσο τον διευθυντή όσο και το βοηθό του για τα περιστατικά.

Ο διευθυντής, μάλιστα, τον προέτρεψε «να κοιτάξει τις δικές του δουλειές».

Όλος αυτός ο εκφοβισμός οδήγησε τον Zachary σε συμπεριφορά αυτοτραυματισμού αλλά και σε μια απόπειρα αυτοκτονίας τον Δεκέμβριο του 2020, περιστατικά που γνώριζε η σχολική περιφέρεια, αναφέρει η μήνυση. Ο Zachary νοσηλεύτηκε για αρκετές ημέρες.

Η μήνυση ισχυρίζεται ότι η κακοποίηση συνεχίστηκε μετά την επιστροφή του Zachary στο σχολείο, οδηγώντας τον 15χρονο σε «ξεσπάσματα», για τα οποία μάλιστα τιμωρήθηκε από το προσωπικό του σχολείου. Μάλιστα, πραγματοποιήθηκε και μια παρέμβαση στον Zachary, με τους συμμαθητές του να κάνουν έναν κύκλο γύρω του, ώστε να του εξηγήσουν τι δεν τους άρεσε σε αυτόν.

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024