Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρουζγκάρ Ερκοτσλάρ: Η ηθοποιός από την Τουρκία που έγινε άνδρας

Ρουζγκάρ Ερκοτσλάρ: Η ηθοποιός από την Τουρκία που έγινε άνδρας

Πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Blue Id» είναι η πρώην διάσημος ηθοποιός, η οποία με νέα ταυτότητα παλεύει να γίνει αποδεκτή στην κοινωνία της συντηρητικής Τουρκίας ως τρανς άνδρας.

H Νιλ Ερκοτσλάρ ήταν μια από τις νέες, γοητευτικές ηθοποιούς της γειτονικής Τουρκίας συμμετέχοντας σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές. Πριν λίγο καιρό πήρε μια σημαντική απόφαση για τη ζωή της, που άλλαξε τα πάντα. Υποβλήθηκε σε εγχείρηση αλλαγής φύλου και πλέον ονομάζεται Ρουζγκάρ.

Η τουρκική Χουριέτ αναφέρει σε άρθρο της πώς ο 26χρονος Ερκοτσλάρ ποτέ στη ζωή του δεν αισθάνθηκε πραγματική γυναίκα, αντιθέτως «ένιωθε άνδρας. Φερόταν, περπατούσε, κινείτο, ακόμα και καθόταν όπως ένας άνδρας».

Όταν γεννήθηκα ήμουν κορίτσι μόνο σωματικά

Άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι κάτι είναι διαφορετικό σε ηλικία έξι ετών, καθώς όπως εξηγεί στην εφημερίδα «δεν ήμουν όπως τα άλλα κορίτσια. Δεν έπαιζα με κούκλες Μπάρμπι, αλλά έκανα παρέα με τα αγόρια. Όταν γεννήθηκα ήμουν κορίτσι μόνο σωματικά». Ποτέ δεν ήθελε να φορά φορέματα και απαρνείτο τον θηλυκό ρόλο. Παρόλα αυτά δεν είχε εκμυστηρευτεί σε κανέναν τίποτα από όσα την βασάνιζαν. «Όταν μπήκα στην εφηβεία, ένιωσα σαν να έπεσε πάνω μου ένας τόνος από τούβλα. Συνειδητοποίησα ότι μου άρεσαν τα κορίτσια, αλλά είχα γυναικείο σώμα. Ήταν πολύ δύσκολο για εμένα», δήλωσε.

Παρότι δε, ήταν μια όμορφη γυναίκα, δεν αντιλαμβανόταν ότι η εμφάνισή της ήταν εντυπωσιακή. «Ποτέ μου δεν ήθελα να είμαι έτσι. Ήθελα να αλλάξω το σώμα μου και να είμαι ελεύθερος ξανά», είπε ο 26χρονος ηθοποιός.

Αισθάνθηκα σαν να ξαναγεννήθηκα

Όταν αποφάσισε να υποβληθεί σε επέμβαση αλλαγής φύλου, η πίεση που του ασκούσαν ήταν τεράστια, καθώς όπως είπε «συμπεριφερόμουν όπως ήθελε η κοινωνία. Είχα κοντά μαλλιά και όταν μου έλεγαν ότι είμαι ηθοποιός και πρέπει να έχω μακριά μαλλιά, τότε έβαλα εξτένσιονς. Ήθελα να κάνω τη δουλειά μου αλλά υποδυόμουν ρόλους συνεχώς».

Όταν τελικά έκανε την εγχείρηση και ονομάστηκε Ρουζγκάρ «αισθάνθηκα σαν να ξαναγεννήθηκα. Η Νιλ είχε πεθάνει και είχε γεννηθεί ο Ρουζγκάρ».

Το ντοκιμαντέρ  Blue ID είναι μια ταινία για την αναζήτηση της αγάπης, της αποδοχής και της αναζήτησης της πραγματικής ταυτότητας του ατόμου το οποίο θέλει να ζήσει μια αυθεντική ζωή.

Θα προβληθεί στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται από τις 2 έως και τις 12 Μαρτίου 2023.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024