Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κύπρος: Άγρια ομοφοβική επίθεση σε εκδήλωση κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Κύπρος: Άγρια ομοφοβική επίθεση σε εκδήλωση κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Υπάρχουν αναφορές για τέσσερις τραυματίες

Βίντεο με επίθεση κουκουλοφόρων σε εκδήλωση της Accept – LGBTQI+ κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο.

Το περιστατικό σημειώθηκε απόψε, Τετάρτη στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο Τάσσος Παπαδόπουλος, του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Κύπρου.

Στο βίντεο φαίνεται ομάδα αγνώστων με κουκούλες να εισβάλουν στον χώρο της εκδήλωσης και να ψεκάζουν τους παρευρισκόμενους με πυροσβεστήρα, ενώ παράλληλα πετούν και αντικείμενα, καταστρέφοντας ό,τι βρίσκουν μπροστά τους. Υπάρχουν αναφορές και για τέσσερις ελαφρά τραυματίες.

Στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία ενώ αναμένεται να γίνουν έρευνες από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης για εντοπισμό των δραστών.

Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργείτε αναταραχή σε εκδήλωση της Accept στο ίδιο ακριβώς σημείο.

Η ανάρτηση της Accept – LGBTI Cyprus

Η οργάνωσή μας καταγγέλλει άγρια ομοφοβική επίθεση από μασκοφόρους κατά τη διάρκεια ομιλίας στο Κέντρο Φοιτητικής Ανάπτυξης ΤΕΠΑΚ – CUT Student Development Center. Οι τραμπούκοι μασκοφόροι εισέβαλαν στην αίθουσα κατά τη διάρκεια της ομιλίας, πήραν τον πυροσβεστήρα και άρχισαν να ψεκάζουν τον κόσμο και τους ομιλητές. Πέραν τούτου, κτύπησαν ένα άτομο και πέταγαν αντικείμενα.

Ταυτόχρονα, φώναζαν διάφορα ομοφοβικά συνθήματα μίσους έκαναν χειρονομίες, ενώ στην αποχώρησή τους έσπαζαν και κατέστρεφαν ότι υπήρχε στο διάβα τους. Η επίθεση προκάλεσε πανικό στους παρευρισκομένους, τόσο για το μένος της όσο και τον αριθμό των μασκοφόρων! Η οργάνωσή μας, εκφράζει τον αποτροπιασμό της για το περιστατικό και καλεί την Αστυνομία Κύπρου και την Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων-Cyprus Ombudsman να δώσουν ένα τέλος σ’ αυτό που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό.

Η σιωπηρή αποδοχή και αναλγησία της κοινωνίας στη ομοφοβική ρητορική μίσους που παρατηρείται από δημόσια και μη πρόσωπα, έχουν αποθρασύνει τον κάθε ανεγκέφαλο, που νιώθει πλέον ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει χωρίς επιπτώσεις.

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι, υποψήφιοι για την προεδρία βάσισαν την προεκλογική τους εναντίον μας, πολιτικά πρόσωπα μας χλευάζουν αδιάλειπτα στο προφίλ τους στο facebook, ενώ τα δημόσια ομοφοβικά σχόλια μίσους σε κάθε ΛΟΑΤΚΙ είδηση είναι πλέον ανεξέλεγκτα.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν χωρίς επιπτώσεις παρόλο που νόμοι υπάρχουν! Η Accept και οι σύμμαχοί της θέλουν να δώσουν όσο πιο ξεκάθαρα το εξής μήνυμα σ’ όλους αυτούς που προσπαθούν να μας φοβήσουν: Δεν σας φοβόμαστε και δεν θα σιωπήσουμε!

Τέτοιες θρασύδειλες πράξεις μίσους απλά αποδεικνύουν ότι η ομοφοβία στο νησί μας καλά βασιλεύει και ότι πρέπει να πράξουμε περισσότερα, με πιο πολλή τόλμη και πείσμα! Τέλος, να σημειώσουμε ότι στην κατοχή μας έχουμε κι άλλα βίντεο, ενώ μάρτυρες του περιστατικού ίσως να μπορούν να βοηθήσουν στην αναγνώριση των μασκοφόρων.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024