Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάνω από 30.000 άτομα διαμαρτύρονται για την κάλυψη των τρανς ατόμων από τους New York Times

Πάνω από 30.000 άτομα διαμαρτύρονται για την κάλυψη των τρανς ατόμων από τους New York Times

Η επιστολή - που υπογράφεται επίσης από χιλιάδες συνδρομητές - αναφέρει ότι το ρεπορτάζ της εφημερίδας έχει χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη της νομοθεσίας κατά των τρανς ατόμων.

Σχεδόν 1.000 συνεργάτες των New York Times, εκτός από δεκάδες χιλιάδες συνδρομητές και αναγνώστες τους, υπέγραψαν την Τετάρτη ανοιχτή επιστολή προς τον υπεύθυνο ύλης της εφημερίδας, με την οποία καταδικάζουν την κάλυψη της έκδοσης για τα διαφυλικά, μη δυαδικά και μη συμβατά με το φύλο άτομα.

Μια δεύτερη επιστολή που συντάχθηκε την Τετάρτη από την μη κερδοσκοπική οργάνωση Glaad (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation) μίλησε εναντίον αυτού που αποκάλεσε «ανεύθυνη, προκατειλημμένη κάλυψη των τρανσέξουαλ ατόμων» στους Times.

Οι Times διαβεβαίωσαν ότι το ρεπορτάζ τους είναι διαφοροποιημένο και δίκαιο, λέγοντας: «Η αποστολή υπεράσπισης της GLAAD και η δημοσιογραφική αποστολή των Times είναι διαφορετικές.

»Ως ειδησεογραφικός οργανισμός, επιδιώκουμε ανεξάρτητο ρεπορτάζ για θέματα τρανσέξουαλ, το οποίο περιλαμβάνει τη σκιαγράφηση των πρωτοπόρων του κινήματος, τις προκλήσεις και τις προκαταλήψεις που αντιμετωπίζει η κοινότητα και τον τρόπο με τον οποίο η κοινωνία αντιμετωπίζει τις συζητήσεις σχετικά με τη φροντίδα» δήλωσε ο Charlie Stadtlander, διευθυντής εξωτερικής επικοινωνίας των Times σε δήλωση που δόθηκε σε διάφορους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης.

Δείτε το βίντεο

Και οι διάσημοι στις υπογραφές

Τους τελευταίους μήνες, οι Times έχουν δημοσιεύσει αρκετές ιστορίες σχετικά με την υγειονομική περίθαλψη των νεαρών τρανς, καθώς και άρθρα γνώμης για το θέμα.

Η επιστολή των συνεργατών ανέφερε ότι «πολλοί δημοσιογράφοι των Times καλύπτουν δίκαια θέματα τρανς» αλλά επέκρινε τον οργανισμό και συγκεκριμένους δημοσιογράφους για τη δημοσίευση «περισσότερων από 15.000 λέξεων πρωτοσέλιδης κάλυψης των Times που συζητούν την ορθότητα της ιατρικής περίθαλψης για τρανς παιδιά» τους τελευταίους οκτώ μήνες.

Η επιστολή αυτή, που υπογράφτηκε από 30.000 υποστηρικτές μέχρι αργά την Παρασκευή, περιλαμβάνει την Τσέλσι Μάνινγκ, τη Σύνθια Νίξον και τη Ροξάν Γκέι.

Η σύνδεση με το κόμμα των συντηρητικών

Η αυξημένη κάλυψη των Times έρχεται σε μια εποχή που οι επιθέσεις κατά των τρανς έχουν γίνει σημαντικό μέρος της εκλογικής στρατηγικής του κόμματος των συντηρητικών. Ρεπουμπλικάνοι πολιτειακοί νομοθέτες σε όλη τη χώρα εισάγουν έναν άνευ προηγουμένου αριθμό νομοσχεδίων που αποσκοπούν στη ρύθμιση της μεταχείρισης των νεαρών τρανς στα δημόσια σχολεία και στον περιορισμό της υγειονομικής περίθαλψης που μπορούν να λαμβάνουν τα τρανς άτομα από τους γιατρούς.

Η επιστολή σημειώνει ότι το ρεπορτάζ των Times έχει αναφερθεί στην υποστήριξη της νομοθεσίας κατά των τρανς, μεταξύ άλλων σε μια ενημερωτική επιστολή από Ρεπουμπλικάνους γενικούς εισαγγελείς για την υποστήριξη ενός νόμου κατά των τρανς στην Αλαμπάμα.

Η επιστολή των συνεργατών επέκρινε επίσης τη διαμόρφωση της ποικιλομορφίας των φύλων από τους Times ως νέο φαινόμενο και παρατήρησε ότι η σημερινή ηγεσία της εφημερίδας επαναλαμβάνει τα λάθη που έκανε κατά την πρώιμη κάλυψη των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και της επιδημίας του AIDS.

Να προσληφθούν τρανς άτομα στην  εφημερίδα

Η δεύτερη επιστολή, από την Glaad, την Εκστρατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και άλλες ομάδες υπεράσπισης, υπογράφηκε από περισσότερες από 100 οργανώσεις και δημόσια πρόσωπα, όπως η ηθοποιός Γκαμπριέλ Γιούνιον και η συγγραφέας ‘Ειμι Σνάιντερ.

Περιελάμβανε συγκεκριμένα αιτήματα όπως οι Times «να σταματήσουν να δημοσιεύουν μεροληπτικές ιστορίες κατά των τρανς», να διοργανώνουν συναντήσεις με ηγέτες της τρανς κοινότητας κάθε δύο μήνες και να προσλάβουν τουλάχιστον τέσσερα τρανς άτομα σε θέσεις πλήρους απασχόλησης στην εφημερίδα.

Σε ένα εσωτερικό υπόμνημα, ο Joe Kahn, εκτελεστικός συντάκτης των Times, και η συντάκτρια γνώμης Kathleen Kingsbury υπερασπίστηκαν την κάλυψη των τρανς ατόμων από την εφημερίδα ως «σημαντική, βαθιά ενημερωμένη και ευαίσθητα γραμμένη».

Είπαν ότι μεμονωμένοι δημοσιογράφοι «υπέστησαν επί μήνες επιθέσεις, παρενοχλήσεις και απειλές».

Οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να εκτεθούν δημοσίως

Το υπόμνημα περιλάμβανε επίσης πλήρη κατάλογο της κάλυψης των Times για τρανσέξουαλ θέματα, ενώ ανέφερε ότι ήταν ενάντια στο πνεύμα της πολιτικής δεοντολογίας του οργανισμού η εμπλοκή των δημοσιογράφων στην εκστρατεία.

«Έχουμε επίσης μια σαφή πολιτική που απαγορεύει στους δημοσιογράφους των Times να επιτίθενται δημοσίως ο ένας στη δημοσιογραφία του άλλου ή να σηματοδοτούν την υποστήριξή τους σε τέτοιες επιθέσεις».

Μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση των ανοιχτών επιστολών, οι Times αντιμετώπισαν πρόσθετη κριτική για τη δημοσίευση ενός άρθρου που γράφτηκε προς υπεράσπιση της συγγραφέως JK Rowling, η οποία έχει δεχθεί πυρά για τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις της σχετικά με την κοινότητα των τρανσέξουαλ.

Ένα φορτηγό με διαφημιστικές πινακίδες έκανε επίσης βόλτες γύρω από τα γραφεία των Times στο Μανχάταν την Πέμπτη, με διάφορα μηνύματα, μεταξύ των οποίων «Αγαπητοί New York Times: Σταματήστε να αμφισβητείτε το δικαίωμα των τρανς ατόμων να υπάρχουν και να έχουν πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη» ανέφερε το NBC News.

*Με στοιχεία από theguardian.com

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024