Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
BAFTA 2023: Αυτός είναι ο λόγος που όλοι φορούσαν μπλε κορδέλες στo κόκκινο χαλί

BAFTA 2023: Αυτός είναι ο λόγος που όλοι φορούσαν μπλε κορδέλες στo κόκκινο χαλί

Η Κέιτ Μπλάνσετ, η Γκούγκου Μπάθα-Ρο, η πρώην ολυμπιονίκης κολυμβήτρια Γιούσρα Μαρντίνι και άλλοι φορούν μπλε κορδέλες στα BAFTA 2023 σε ένδειξη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Η Κέιτ Μπλάνσετ ήταν ανάμεσα σε μια ομάδα αστέρων και πρεσβευτών καλής θέλησης των Ηνωμένων Εθνών που έκαναν μια δήλωση στα βραβεία BAFTA 2023.

Το Σάββατο, η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες ανακοίνωσε ότι οι Πρέσβειρες Καλής Θελήσεως Μπλάνσετ, η Βρετανίδα ηθοποιός Γκούγκου Μπάθα-Ρο, η πρώην ολυμπιονίκης κολυμβήτρια Γιούσρα Μαρντίνι και άλλοι θα φορούσαν μια μπλε κορδέλα στην τελετή απονομής της Κυριακής «σε ένδειξη αλληλεγγύης και υποστήριξης προς τους πρόσφυγες και τους εκτοπισμένους σε όλο τον κόσμο».

Η χρήση της μπλε κορδέλας #WithRefugees στο κόκκινο χαλί στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα.

«Οι καλλιτέχνες έχουν προσκληθεί να φορέσουν την κορδέλα #WithRefugees ως έμβλημα συμπόνιας και αλληλεγγύης για όσους έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω πολέμων, συγκρούσεων και διώξεων» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, σημειώνοντας ότι «σήμερα υπάρχουν πάνω από 103 εκατομμύρια βίαια εκτοπισμένοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο».

Η ανακοίνωση του οργανισμού αναφέρεται στη συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Συρία και στους πρόσφατους σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία, μετά τους οποίους έχασαν τη ζωή τους 35.000 άνθρωποι, σύμφωνα με το NBC News.

«Αυτή η κορδέλα είναι ένα σύμβολο της αλληλεγγύης μας προς όλους εκείνους που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, όποιοι και αν είναι και από όπου και αν προέρχονται» εξήγησε η 39χρονη Μπάθα-Ρο.

H Έιμι Λου Γουντ

«Είναι πραγματικά απίστευτο να βλέπουμε τόσους πολλούς καλλιτέχνες να φορούν απόψε μια μπλε κορδέλα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και τους εκτοπισμένους σε όλο τον κόσμο» πρόσθεσε η Μαρντίνι, 24 ετών, η οποία είναι Σύρια. «Ο λαός μου – και τόσοι άλλοι – υποφέρουν. Χρειάζονται την υποστήριξή μας. Όλοι μας χρειαζόμαστε την ειρήνη».

Ο οργανισμός αναφέρθηκε επίσης στις υποψήφιες ταινίες The Swimmers, Bad Axe και Marcel the Shell with Shoes On στην ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι «τα ανθρώπινα θέματα του εκτοπισμού, του χωρισμού και της απώλειας είναι παρόντα σε πολλές από τις ταινίες που είναι υποψήφιες αυτή την περίοδο των βραβείων».

Η Μπλάνσετ, 53 ετών, πρόσθεσε την υποστήριξή της σε αυτά τα έργα, δηλώνοντας: «Αυτό που αγαπώ στον κινηματογράφο είναι ο τρόπος με τον οποίο μας παρασύρει σε συναρπαστικά ανθρώπινα θέματα για να αποκαλύψει τον συνδετικό ιστό που μας συνδέει όλους».

«Όποτε έχω συναντήσει πρόσφυγες – σε μέρη όπως ο Λίβανος, η Ιορδανία ή το Μπαγκλαντές, εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στην πατρίδα μου στην Αυστραλία – αυτό που με έχει εντυπωσιάσει δεν ήταν η «διαφορετικότητά» τους, αλλά πόσα πράγματα μοιραζόμαστε από κοινού» πρόσθεσε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BAFTA (@bafta)

Η Μπλάνσετ κέρδισε το βραβείο BAFTA 2023 καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την ερμηνεία της στην ταινία Tár. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες όρισε την δύο φορές βραβευμένη με Όσκαρ Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως το 2016.

«Είμαι βαθιά περήφανη που αναλαμβάνω αυτόν τον ρόλο» δήλωσε τότε η ηθοποιός, σύμφωνα με βιογραφικό σημείωμα στον ιστότοπο της υπηρεσίας. Δεν υπήρξε ποτέ πιο κρίσιμη στιγμή για να σταθούμε στο πλευρό των προσφύγων και να δείξουμε αλληλεγγύη».

Άλλες συνεργασίες στις οποίες έχει συμμετάσχει η Μπλάνσετ με τον οργανισμό περιλαμβάνουν μια σειρά ταινιών που διερευνούσε «θέματα της ανθρώπινης ανθεκτικότητας, της ελπίδας και της πατρίδας» κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID το 2020, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Προσφύγων του ΟΗΕ.

Αρχής γενομένης από τα βραβεία BAFTA 2023 στις 19 Φεβρουαρίου «η χρήση της μπλε κορδέλας #WithRefugees στο κόκκινο χαλί στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα ότι όλοι έχουν το δικαίωμα να αναζητήσουν ασφάλεια, όποιος, όπου, όποτε και αν είναι» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BAFTA (@bafta)

*Με στοιχεία από το people.com

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024