Η Σάκκαρη πλήρωσε τα λάθη που έκανε στον τελικό της Πάρμα απέναντι στην Μάγιαρ Σερίφ και έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο WTA στην καριέρα της.
Δεν τα κατάφερε η Μαρία Σάκκαρη στον τελικό του τουρνουά της Πάρμα, με την Ελληνίδα τενίστρια να χάνει από την Αιγύπτια, Μάγιαρ Σερίφ (Νο. 74), με 2-0 σετ (5-7, 3-6).
Η συμπατριώτισσά μας πλήρωσε τα λάθη που έκανε σε κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης και έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο της σε επίπεδο WTA. Μια ήττα – πισωγύρισμα για τη Σάκκαρη, η οποία ήταν το φαβορί του παιχνιδιού, αλλά δεν κατάφερε να το αποδείξει στο κορτ, με την Αιγύπτια να παίρνει τη νίκη και μαζί το βαρύτιμο τρόπαιο.
Η Μαρία προηγήθηκε με 2-0, 3-2, και 5-4 στο πρώτο σετ, με την Ελληνίδα να σερβίρει για το 1-0, αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα την απόδοσή της, με αποτέλεσμα η Μαγιάρ να γυρίσει τούμπα το σετ και με 7-5 να κάνει το πρώτο βήμα για τον τίτλο.
Αντίστοιχα κύλησε και το δεύτερο σετ, με την συμπατριώτισσά μας να προηγείται με 2-0 games, αλλά να αντιμετωπίζει προβλήματα στο σερβίς της, με αποτέλεσμα να δεχθεί δύο breaks. Η Αιγύπτια γύρισε από το 0-2 και με 6-3 έκανε το 2-0, πανηγυρίζοντας μια πολύ σπουδαία νίκη.
Μπλακ άουτ και 0-1
Η Μαρία ξεκίνησε εξαιρετικά το παιχνίδι και προηγήθηκε με break 2-0, αλλά η Αιγύπτια αντέδρασε άμεσα και ισοφάρισε σε 2-2. Στο 5o game η Σάκκαρη έκανε ένα ακόμα break και βρέθηκε μπροστά με 3-2, αλλά δεν κατάφερε να το υπερασπιστεί, με την Μαγιάρ να απαντάει με το ίδιο νόμισμα (3-3). Στο 9ο game η Μαρία έσπασε ξανά το σερβίς της Σερίφ και βρέθηκε μια… ανάσα από το 1-0, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει το προβάδισμά της, με την Μαγιάρ να ισοφαρίσει σε 5-5. Στο 12ο game μάλιστα η Αιγύπτια έκανε ένα ακόμα break και με 7-5 πήρε το πρώτο σετ.
Στο ίδιο έργο θεατές…
Όπως και στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο, η Μαρία ξεκίνησε με break (2-0), αλλά και πάλι δεν κατάφερε να διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα το παιχνίδι της. Η Μαγιάρ ισοφάρισε σε 2-2 και στο 8ο game έκανε ένα ακόμα break για το 5-3. Στη συνέχεια σέρβιρε καλά και με 6-3 κατέκτησε τον τίτλο, αφήνοντας την Σάκκαρη στη δεύτερη θέση του ιταλικού τουρνουά.
Και το σερί… καλά κρατεί για την Φενερμπαχτσέ, με τον Χόρτον-Τάκερ να βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη νίκη της τούρκικης ομάδας απέναντι στην Μονακό του Βασίλη Σπανούλη.
Η στάση του Λανουά και της ΚΕΔ δείχνει ότι συμφωνούν με το πέναλτι-φάντασμα υπέρ του ΠΑΟΚ καθώς δεν πρόκειται να ακουστούν… καμπάνες. Φωτιάς, Βεργέτης παραμένουν στους ορισμούς του Σαββατοκύριακου
Μαλλιά κουβάρια έγιναν οι παίκτες στο παιχνίδι των Σάουθ Αλαμπάμα με την ομάδα της Κόσταλ Καρολάινα γυναικών στην Πενσακόλα της Φλόριντα, με αποκορύφωμα ότι μια διαιτητής έχασε τις αισθήσεις της