Και οι εκπλήξεις συνεχίζονται στο US Open τη φετινή σεζόν. Μετά τον αποκλεισμό του Ντανιίλ Μεντβέντεφ ήταν η σειρά του Ράφα Ναδάλ να «χαιρετήσει» το τουρνουά, καθώς ηττήθηκε με 3-1 σετ από τον Φράνσις Τιάφο στους «16» και αποκλείστηκε.
Το Νο 26 της παγκόσμιας κατάταξης πραγματοποίησε απίστευτη εμφάνιση και άφησε εκτός συνέχειας τον Ράφα, με το ματς να διαρκεί πάνω από 3 ώρες και να είναι ένα από τα καλύτερα φετινά στα κορτ της Νέας Υόρκης.
Αυτή η εξέλιξη είναι πολύ πιθανό, ανάλογα με την πορεία που θα κάνουν κιόλας, να οδηγήσει στην κατάκτηση του Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης είτε από τον Αλκαράθ είτε από τον Ρουντ.
Όσον αφορά το ματς, ο Τιάφο από το πρώτο γκέιμ ήταν συγκεντρωμένος, έκανε μπρέικ και πήρε το σετ με 6-4, ενώ στο επόμενο απάντησε ο Ναδάλ και με ίδιο σκορ και έφερε το ματς στα ίσια.
Από εκεί και πέρα όμως ο αμερικανός τενίστας ήταν σχεδόν αλάνθαστος, εν αντιθέσει με τον ισπανό θρύλο, ο οποίος στο τρίτο και στο τέταρτο σετ έκανε πολλά αβίαστα λάθη, με αποτέλεσμα να χάσει και το τρίτο με 6-4 αλλά και το τέταρτο με 6-3 και να αποκλειστεί.
Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από τη Λουντογκόρετς στη Βουλγαρία και ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Πλζεν, με τις δύο ελληνικές ομάδες να στοχεύουν μόνο στη νίκη, στα ματς της 6ης αγωνιστικής της League Phase του Europa League.
Την επιστροφή του στις νίκες και την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας θα ψάξει το βράδυ της Πέμπτης (11/12, 21:30) ο Παναθηναϊκός στην έδρα της Αρμάνι Μιλάνο.
Το πρόβλημα της διαιτησίας δεν είναι τα βίντεο του Λανουά αλλά τα λάθη που γίνονται υπέρ συγκεκριμένων ομάδων, λάθη που έχουν αλλοιώσει και τη βαθμολογία