Αλθέα: Μια παραλία όνειρο με κρυστάλλινα νερά περίπου 45 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας
Αν το καλοκαίρι το περάσετε στην πρωτεύουσα, η συγκεκριμένη παραλία θα σας ενθουσιάσει.
Πεντακάθαρα και κρυστάλλινα νερά, βότσαλο, μαγευτική θέα και ηρεμία…. Που βρίσκονται όλα αυτά; Στην Αττική, περίπου 45 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας.
Η Αλθέα είναι οικισμός της Αγίας Μαρίνας και ανήκει στον δήμο Κρωπίας. Απέχει 11 χιλιόμετρα από το Κορωπί, βρίσκεται στο 35ο χιλιόμετρο της παραλιακής οδού Αθηνών – Σουνίου και αποτελεί το παραθαλάσσιο κομμάτι του Δήμου.
Διαβάσε επίσης: Πόρτες: Η παραλία της Εύβοιας που «κλείνει» στα μανιασμένα κύματα του Αιγαίου

Που θα την βρείτε
Ο οικισμός βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Βορός, στη Θέση Πράπα Μάλι και έχει τρεις εισόδους, την οδό Αλκυονίδων, την οδό Κύπρου και την οδό Κέκροπος. Η Αλθέα διαθέτει δύο οργανωμένες παραλίες.
Τα «Σκαλάκια», ένας γραφικός μικρός κολπίσκος με ψιλό βότσαλο και καθαρά νερά & την παραλία «Ηλιόπουλος» φημισμένη για το «νησί του Ντούνη» αλλά και για την αμμουδερή ακτή της και τα κρυστάλλινα νερά της.

Η περιοχή άρχισε να κατοικείται τη δεκαετία του ’70. Οι πρώτοι κάτοικοι προέρχονταν από το Κορωπί ή ήταν Αθηναίοι που επέλεξαν την περιοχή για παραθερισμό στις εξοχικές τους κατοικίες.
Ιδιαίτερα μετά το 2000 και την κατασκευή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στα Σπάτα και την ολοένα ευκολότερη πρόσβαση με τα αστικά μέσα συγκοινωνίας, η περιοχή αναπτύχθηκε ραγδαία και οι πολλοί πλέον την επιλέγουν για μόνιμη διαμονή.
- Κρήτη: Έσπασε ρεκόρ στο αλκοτέστ – Ήταν «τύφλα» στο μεθύσι και έπεσε πάνω σε περιπολικό
- Κριτική σε Αταμάν: «Σε ομάδα με χαμηλότερο μπάτζετ δεν νομίζω ότι θα έκανε κάτι…»
- Βρετανία: Νέα αποστασία βουλευτή των συντηρητικών – Μεταπήδησε στο κόμμα του Φάρατζ
- Ρόκετς – Πέλικανς 119-110: Σπουδαία νίκη και ματς-ορόσημο για τον Ντουράντ (vids)
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 11 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο – Πάνω από 60 αγνοούμενοι
- Ιράν: η Ισλαμική Δημοκρατία στο σταυροδρόμι
- Όταν τα ντοκιμαντέρ γίνονται screen therapy: Από το πολιτικό χάος στη μαγεία της σύνδεσης και το προσωπικό στοίχημα ενός διάσημου σεφ
- Σχεδόν μισός αιώνας – Οι πρωταγωνιστές της αρχικής σειράς «Δυναστεία» 45 χρόνια μετά την πρεμιέρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)










































![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442