Ο Ματιέ Βαλμπουενά ανανέωσε και επίσημα το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό για ακόμη ένα χρόνο και θα είναι κάτοικος Πειραιά τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2023.
Ο γάλλος παιχταράς είχε συμφωνήσει προφορικά με τη διοίκηση των Ερυθρολεύκων και την Πέμπτη επισημοποιήθηκε το deal, με τον έμπειρο μεσοεπιθετικό να μένει για 4η σεζόν στους πρωταθλητές Ελλάδας.
Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό, ο Βαλμπουενά μίλησε στη Γαλλία για την απόφασή του να μείνει στην ομάδα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ανανέωσα για ένα χρόνο με τον Ολυμπιακό. Υπέγραψα το συμβόλαιό μου χθες. Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζω αυτήν την περιπέτεια στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό».
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν αυτός που είχε εισηγηθεί στη διοίκηση την παραμονή του, όπως και των Ελ Αραμπί και Αβραάμ Παπαδόπουλου, και η επιθυμία του έγινε πράξη, με τον Βαλμπουενά να μένει και φέτος στο λιμάνι.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.
Πρωταθλήτρια χειμώνα με εμφατικό τρόπο η Άρσεναλ, συνέτριψε με 4-1 την Άστον Βίλα στο υποτιθέμενο ντέρμπι κορυφής. Οδυνηρό 1-1 η Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην ουραγό, Γουλβς και μάλιστα εντός.
Η Βαλένθια επικράτησε της Παρτίζαν με 86-73, παρά την εξαιρετική εμφάνιση του Ταϊρίκ Τζόουνς, που το τελευταίο διάστημα συνδέεται με τον Ολυμπιακό – Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για τη Μονακό του Σπανούλη επί της Μπαρτσελόνα (74-90).