Επίθεση στην Οκλαχόμα: Ο ένοπλος ήθελε να σκοτώσει γιατρό επειδή πονούσε μετά από χειρουργείο
Από τα πυρά του μακελάρη έπεσαν νεκροί οι γιατροί Πρέστον Φίλιπς και Στέφανι Χούζεν, η γραμματέας Αμάντα Γκριν και ένας ασθενής ονόματι Ουίλιαμ Λαβ
Η αστυνομία της πόλης Τάλσα στην Οκλαχόμα ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ένοπλος που σκότωσε τέσσερις ανθρώπους σε νοσοκομείο προτού βάλει τέλος στη ζωή του, ήθελε να σκοτώσει τον γιατρό που τον είχε χειρουργήσει πριν από λίγες ημέρες.
Ο Μάικλ Λιούις εισέβαλε στο νοσοκομείο οπλισμένος με ένα ημιαυτόματο τυφέκιο τύπου AR-15, αποφασισμένος να σκοτώσει τον γιατρό και οποιονδήποτε άλλον στεκόταν εμπόδιο στον δρόμο του, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας στην Τάλσα, Ουέντελ Φράνκλιν, σε συνέντευξη Τύπου.
Ένας εκ των δύο γιατρών που συγκαταλέγονται μεταξύ των τεσσάρων θυμάτων του μακελειού, ο Πρέστον Φίλιπς, είχε χειρουργήσει τον Μάικλ Λιούις στις 19 Μαΐου. Ο Λιούις πήρε εξιτήριο πέντε ημέρες αργότερα και εν συνεχεία άρχισε να τηλεφωνεί σχεδόν καθημερινά στο νοσοκομείο και να εκφράζει δυσφορία για τους πόνους που τον ταλαιπωρούσαν, ζητώντας πρόσθετη θεραπεία.
Την Τρίτη ο Μάικλ Λιούις είχε επισκεφθεί για τελευταία φορά τον γιατρό του. Την επομένη, τηλεφώνησε ξανά για να ζητήσει πρόσθετη θεραπεία και εν συνεχεία πήρε την απόφαση να εισβάλει στο νοσοκομείο και να σκορπίσει τον θάνατο.
Από τα πυρά του μακελάρη έπεσαν νεκροί οι γιατροί Πρέστον Φίλιπς και Στέφανι Χούζεν, η γραμματέας Αμάντα Γκριν και ένας ασθενής ονόματι Ουίλιαμ Λαβ.
Ο Λιούις έστρεψε το όπλο προς τον εαυτό του και τραυματίστηκε θανάσιμα, λίγο πριν από την εισβολή των αστυνομικών στον όροφο που βρισκόταν.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες – όπου οι αιματοχυσίες από επιθέσεις ενόπλων αποτελούν μάστιγα, αλλά το δικαίωμα οπλοφορίας κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα – δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να περιορίσουν την πρόσβαση που έχουν οι πολίτες στα όπλα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έπιασε στασίδι ο Παππάς στην αναμονή εισιτηρίου για την πρώτη θέση
- Γιώργος Λαζάνης: Ο δίκαιος και ο άδικος λόγος
- Παγωνιά και… πλαστικό: Αυτά θα συναντήσει ο Ολυμπιακός στο Καζακστάν κόντρα στην Καϊράτ
- «Ψυχοσεξουαλικό ποπ θρίλερ» – Η Αν Χάθαγουεϊ και η Μικαέλα Κόελ αναμετρώνται στο πρώτο τρέιλερ της επικής ταινίας Mother Mary
- «Μια νύχτα μόνο» στο MEGA: Τι θα δούμε στα επόμενα συγκλονιστικά επεισόδια
- Αυστρία: Ορειβάτης άφησε την σύντροφό του «να παγώσει μέχρι θανάτου» σε κορυφή βουνού
- Brain drain στην Apple – Δεκάδες στελέχη αυτομολούν στους ανταγωνιστές
- ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός «μάχονται» για τον τίτλο του League Cup
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442