Πόλεμος στην Ουκρανία: Προτεραιότητα για τη Μόσχα το Ντονμπάς, είπε ο Λαβρόφ
Η απελευθέρωση των περιοχών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, τις οποίες αναγνώρισε η Ρωσική Ομοσπονδία ως ανεξάρτητα κράτη, είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, δήλωσε ο Λαβρόφ.
Η απελευθέρωση του Ντονμπάς στην Ουκρανία είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για τη Μόσχα, ενώ άλλα ουκρανικά εδάφη θα πρέπει να αποφασίσουν μόνα τους το μέλλον τους, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA που επικαλείται δήλωση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
Ανεξάρτητα κράτη
Η απελευθέρωση των περιοχών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, τις οποίες αναγνώρισε η Ρωσική Ομοσπονδία ως ανεξάρτητα κράτη, είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1, σύμφωνα με το RIA.
Για τα υπόλοιπα εδάφη στην Ουκρανία, «ο λαός θα πρέπει να αποφασίσει το μέλλον του στις περιοχές αυτές», δήλωσε ο Λαβρόφ.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.