Science Agora: Με το περιβάλλον κάνει πρεμιέρα το εγχείρημα δυο ΑΕΙ και τριών ερευνητικών κέντρων
Ξεκινά το Science Agora: Υποψηφιότητες ως 20 Μάϊου σε προτάσεις καινοτόμων επιχειρήσεων για το περιβάλλον και την ενέργεια. Χρηματοδότηση έως 40.000 και επαγγελματικό mentoring από τους επιστήμονες των δυο ΑΕΙ
Τις πρώτες μεγάλες τους δράσεις ξεκινούν οι εκπρόσωποι του πρώτου επιστημονικού κόμβου (Science Agora) που δημιουργήθηκε μεταξύ δυο μεγάλων πανεπιστημίων και πέντε ερευνητικών κέντρων της χώρας, για να στηρίξουν και να χρηματοδοτήσουν νέους επιστήμονες αλλά και νεοφυείς επιχειρήσεις.
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και τρία μεγάλα ερευνητικά Ιδρύματα, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» και το ΕΠΙΣΕΥ (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών) συγκρότησαν πρόσφατα την μεγαλύτερη επιστημονική σύμπραξη που έγινε ποτέ στη χώρα, τον κόμβο Μεταφοράς Τεχνολογίας «Science Agora, Innovation to Society».
Στόχος του είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας, η στήριξη νέων επιχειρήσεων επιστημόνων και η προβολή τους.
Εφόσον το σχέδιο λοιπόν είναι να έρθουν σε επαφή περισσότεροι από 10.000 νέοι επιστήμονες, μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, ερευνητές, μεταδιδακτορικοί συνεργάτες, υποψήφιοι διδάκτορες, αλλά και πολίτες ή νέοι επιχειρηματίες, ανακοινώθηκε ήδη το πρώτο πρόγραμμα του κόμβου: Το «Proof of Concept» έχει θέμα το περιβάλλον και την ενέργεια, το οποίο υλοποιεί με την υποστήριξη της Google, ενώ θα χρηματοδοτήσει επιχειρηματικές προσπάθειες στο πρώιμο στάδιο της αξιολόγησης της ερευνητικής ιδέας και θα υποστηρίξει την προσέλκυση επιπλέον επενδύσεων για την ανάπτυξη της ιδέας τους.
Το πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας, σε ομάδες ερευνητών, σε επιστήμονες με ισχυρό τεχνολογικό και όχι μόνο υπόβαθρο αλλά και σε νεοφυείς επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν καινοτόμες υπηρεσίες, προϊόντα και μοντέλα που μπορούν να βρουν εφαρμογή στις θεματικές περιοχές του προγράμματος.
Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του προγράμματος οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση μέχρι τις 20 Μαΐου 2022..
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe1SMlUxcXLxD96hYMxtlXoCDsuokT3dZ7oX4BYSANbWXIIlQ/viewform
Οι θεματικές περιοχές του προγράμματος είναι:
-Η διαχείριση Αλυσίδας Τροφίμων
-Η διαχείριση και Εξοικονόμηση Ενέργειας
-Η βιώσιμη Διαχείριση Υδάτων
– Η κυκλική Οικονομία
-Η διαχείριση και Τεχνολογία Περιβάλλοντος
Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα μπορούν να διεκδικήσουν: χρηματοδότηση για την υλοποίηση από 15.000 έως 40.000 ευρώ με βάση συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης, συμμετοχή σε συνεδρίες συμβουλευτικής (mentoring sessions) και παρουσιάσεις της κάθε επιχείρησης για τη δικτύωση με την αγορά, συμβουλευτική υποστήριξη από έμπειρα στελέχη της αγοράς. Όπως εξηγούν οι υπεύθυνοι των δυο πανεπιστημίων, περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει στο https://dev-google.acein.gr/ή το email info@scienceagora.e
- Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας 79-76: Ανατροπή στο τέλος με ηγέτη τον Ουάσινγκτον
- Εκρέμ Ιμάμογλου: Στις 9 Μαρτίου αρχίζει η δίκη – Εκτενές άρθρο του δημοσιεύει το «Foreign Affairs»
- Βίρτους Μπολόνια – Χάποελ Τελ Αβίβ 74-79: Σπουδαίο διπλό για την ομάδα του Ιτούδη και κορυφή στη Euroleague
- Η βαθμολογία της Euroleague μετά το τέλος της 15ης αγωνιστικής – Σε ποια θέση βρίσκονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
- Ο ράπερ The Game «ζητά συγγνώμη» που αποκάλυψε ότι έχει κοιμηθεί με την Κιμ Καρντάσιαν
- Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 98-85: Κλάιμπερν και Πάντερ «καθάρισαν» στη Βαρκελώνη
- Μποξέρ επιτέθηκε σε γιατρό στο νοσοκομείο Αιγίου
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)






































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442