Σεισμός στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στο Αρκαλοχώρι, έγινε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός ήταν 4,3 Ρίχτερ, ενώ με βάση την αναθεωρημένη λύση ο σεισμός έφτασε στα 4,5 Ρίχτερ.
Το εστιακό βάθος ήταν 13,8 χιλιόμετρα, ενώ το επίκεντρο ήταν πέντε χιλιόμετρα ανατολικά και βορειοανατολικά του Αρκαλοχωρίου.
Δείτε την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου
Ιδιαίτερα αισθητός ο σεισμός
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή και ακούστηκε μεγάλο βουητό. Οι κάτοικοι στο Αρκαλοχώρι και στα γύρω χωριά πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια ή τις καφετέριες όπου βρίσκονταν. Σύμφωνα με τα κρητικά ΜΜΕ, ο σεισμός έγινε αισθητός και στην πόλη του Ηρακλείου.
Το τελευταίο διάστημα οι σεισμικές δονήσεις στο Αρκαλοχώρι ήταν πολύ λιγότερες από ό, τι στους πρώτους μήνες του φθινοπώρου του 2021 μετά τον σεισμό των 6 Ρίχτερ στην ίδια ακριβώς περιοχή.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας