Ο Λιονέλ Πόντες, υποκλίθηκε στον Ζοσέ Σα και στον Ολυμπιακό, που έδωσε την ευκαιρία στον Πορτογάλο τερματοφύλακα εξελιχθεί και να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο.
Ο Ζοσέ Σα «λάμπει» στην Πρέμιερ Λιγκ, με τον πρώην τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να κάνει σπουδαία σεζόν με την Γουλβς και τους συμπατριώτες του να τον αποθεώνουν.
Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Πορτογάλου προπονητή, Λιονέλ Πόντες, ο οποίος μιλώντας στην «Express & Star» υποκλίθηκε στον 29χρονο τερματοφύλακα, αλλά και στον Ολυμπιακό, που του έδωσε την ευκαιρία να εξελιχθεί και να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο.
«Είχα δουλέψει μαζί του το 2014-2015 και τότε ήταν 21 με 22 ετών. Δεν ήταν βασικός τερματοφύλακας. Είχαμε τον Ρομέν Σαλίν, όμως από τότε φαινόταν η προοπτική του Ζοσέ. Είχε πολύ καλές ικανότητες και πολύ καλά χαρακτηριστικά και φυσική κατάσταση για τη θέση και ήταν ψηλός. Όταν πήγε στον Ολυμπιακό ήταν πιθανότατα η πιο καλή επιλογή για εκείνον και η στιγμή για να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Αυτή η θητεία του στον Ολυμπιακό του έδωσε την ευκαιρία να πάει στην ομάδα της Γουλβς. Το 2014 ξέραμε πως θα μπορούσε να κάνει καλή καριέρα.
Ήταν πολύ σημαντική η κίνηση του Μαρτίνς που τον πήρε στον Ολυμπιακό. Όταν είχα πάει στη Μαρίτιμο ο Μαρτίνς ήταν ο πρώτος προπονητής του Ζοσέ στη Β’ ομάδα. Μετά τον πήγε στον Ολυμπιακό και αυτή η μεταγραφή ήταν πολύ σημαντική για τον Σα. Θα ήταν αδύνατο να είχε μία καλή καριέρα εάν δεν είχε πάει στον Ολυμπιακό όπου πήρε πρωτάθλημα, έπαιξε στο Champions League και απέκτησε ωριμότητα και ποιότητα. Για αυτό τον λόγο προσαρμόστηκε εύκολα στην Premier League.
Ο Σα μπορεί να γίνει ένας από τους κορυφαίους Πορτογάλους γκολκίπερ. Δεν έχω αμφιβολία πως θα είναι στην τετράδα των γκολκίπερ στην Εθνική και από εκεί θα επιλεγεί η τριάδα για το Παγκόσμιο. Δεν είναι εύκολο να καλύψει κάποιος τον Ρουί Πατρίτσιο, που είναι το Νο1 στη χώρα. Για μένα είναι στην τοπ 10άδα του κόσμου», ανέφερε ο Πόντες.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Το προσεχές Μουντιάλ -αν φυσικά κληθεί στην αποστολή της Εθνικής Βραζιλίας- δεν αποκλείεται να είναι και η τελευταία παράσταση στην σπουδαία καριέρα του Νεϊμάρ, όπως δήλωσε ο ίδιος.
Στην κατάσταση των τραυματιών του Ολυμπιακού αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου μια μέρα πριν τον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.
Αυτός είναι ο Παναγιώτης Ρέτσος. Ο νεότερος αρχηγός στην ιστορία του Ολυμπιακού. Ο παίκτης που μέσα από την ομάδα της καρδιάς του ξεπέρασε τη σκοτεινή περίοδο της καριέρας του. Αφησε πίσω του τρομακτικές ατυχίες και με τα... επιφανειακά χτυπήματα, γελάει. Και συνεχίζει να παίζει. Ο ορισμός του πώς πρέπει να είναι ένας αρχηγός.