Την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα θα χρησιμοποιήσει ο προπονητής της Γερμανίας, Χάνσι Φλικ, στο αυριανό φιλικό εναντίον της Ολλανδίας, με τον τερματοφύλακα Μάνουελ Νόιερ και τον αμυντικό Αντόνιο Ρούντιγκερ να επιστρέφουν στην ομάδα. Η Γερμανία βρίσκεται σε σερί οκτώ νικών, από τότε που ο έμπειρος τεχνικός ανέλαβε πέρυσι.
«Δεν με ενδιαφέρει το σερί. Με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, εάν αυτό σημαίνει ότι στο τέλος Δεκεμβρίου έχουμε κερδίσει οκτώ παιχνίδια στη σειρά», είπε ο Φλικ σε μια εικονική συνέντευξη Τύπου. «Και όλοι ξέρετε καλά τι θα σήμαινε αυτό».
Το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ ξεκινά τον Νοέμβριο και ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο και η Γερμανία, η οποία αποκλείστηκε μετά τον πρώτο γύρο του τουρνουά του 2018, έχει βάλει στόχο την κατάκτηση του πέμπτου παγκόσμιου τίτλου.
«Είπα στην ομάδα ότι θέλω να κερδίσω αυτό το παιχνίδι κόντρα στην Ολλανδία, γιατί κάθε νίκη μας κάνει πιο δυνατούς και μας δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση», τόνισε ο Φλικ, που συμπλήρωσε οκτώ νίκες στη σειρά, μετά την επιτυχία (2-0) επί του Ισραήλ το Σάββατο, με πολλούς παίκτες να απουσιάζουν λόγω τραυματισμών, ξεκούρασης ή άλλων λόγων. Από τότε που ανέλαβε, η Γερμανία έχει πετύχει 33 γκολ και έχει δεχθεί μόλις δύο.
«Πηγαίνουμε σε κάθε παιχνίδι για να το κερδίσουμε. Έχουμε τον απαραίτητο σεβασμό για τους Ολλανδούς. Έχουν κορυφαίους παίκτες και ποιότητα σε κάθε κομμάτι της ομάδας. Θέλουμε να προσπαθήσουμε να τους βάλουμε υπό πίεση για να τους αναγκάσουμε να κάνουν λάθη. Τα στατιστικά είναι καλά για τους στατιστικολόγους, αλλά ξέρω ότι έχουμε το επόμενο παιχνίδι μπροστά μας και θέλουμε να το κερδίσουμε. Είναι κάτι που πρέπει να ζητάμε από την ομάδα μας με την ποιότητα που έχει».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Και μαθηματικά στα πλέι οφ του Europa League ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, με τον δικέφαλο να ελπίζει ακόμη και για την 8άδα. Βαθμολογία, αποτελέσματα της League Phase μετά την 7η αγωνιστική και το πρόγραμμα της 8ης.
Με ωραίο γκολ του Ανάς Ζαρουρί ο ανώτερος Παναθηναϊκός έφερε ισοπαλία 1-1 με τη Φερεντσβάρος και πέρασε μαθηματικά στην ενδιάμεση φάση. O Γιουσούφ το 1-0, δεν παίζει με Ρόμα ο Σβιντέρσκι.