Νικηφόρα ξεκίνησε το 2022 για τον Αστέρα. Η ομάδα της Τρίπολης επικράτησε με 1-0 του ΟΦΗ, χάρη στο γκολ του Ριέρα (38΄), και έκανε βαθμολογικό άλμα. Πλέον, η ομάδα της Αρκαδίας ανέβηκε στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 20 βαθμούς και στο -2 από την εξάδα. Από την άλλη, οι Κρητικοί, παρά την ήττα, έμειναν εντός playoffs, έχοντας συγκεντρώσει 22 πόντους μετά από 16 αγωνιστικές.
Νωρίτερα, ο ΠΑΣ Γιάννινα, συνέχισε την υψηλές πτήσεις του, επικρατώντας με 1-0 του Ιωνικού, μένοντας στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, με 25 βαθμούς, αλλά έχοντας δυο παιχνίδια περισσότερα με από τον Παναθηναϊκό και ένα από τον Άρη.
Από το αυριανό πρόγραμμα, (5/1) ξεχωρίζει το ντέρμπι της Λεωφόρου, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Άρη (21:30), ενώ ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Απόλλων Σμύρνης και η Λαμία υποδέχεται την ΑΕΚ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αναμετρήσεις Ατρόμητος-Βόλος και ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός έχουν αναβληθεί λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.
Στην παράταση έλυσαν τις διαφορές τους η Ρόμα και η Μπολόνια. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 3-1, η Ρόμα ισοφάρισε 3-3 και στο 111’ σκόραρε η Μπολόνια και πανηγύρισε.