NBA – Επέστρεψαν στις νίκες οι Σέλτικς, έφυγαν με το «διπλό» Κλίπερς και Μάτζικ
Οι Σέλτικς με πρωταγωνιστή τον Μπράουν επικράτησαν με 111-101 των Καβαλίερς, ενώ σημαντικές εκτός έδρας νίκες σημείωσαν οι Κλίπερς και οι Μάτζικ στην έδρα των Κινγκς και των Χοκς αντίστοιχα
Οι Σέλτικς, έχοντας κορυφαίο τον Μπράουν με 34 πόντους, κέρδισαν με 111-101 τους Καβαλίερς, ενώ οι Κλίπερς πήραν σπουδαίο διπλό μέσα στο Σακραμέντο επί των Κινγκς με 105-89.
Τέλος, οι Μάτζικ έκαναν την έκπληξη στην Ατλάντα παίρνοντας δύσκολη νίκη με 104-98 επί των Χοκς.
Οι Κέλτες είχαν τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έκλεισαν το πρώτο δωδεκάλεπτο στο +5 (31-26).
Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου ανέβασαν κι άλλο την απόδοσή τους, με αποτέλεσμα να πάνε στα αποδυτήρια όντας μπροστά με 63-48.
Στην επανάληψη τα πράγματα δε διαφοροποιήθηκαν, και πηγαίνοντας τη διαφορά μέχρι και στο +22 (72-50) οι Κέλτες έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη.
Όσον αφορά το παιχνίδι στο Σακραμέντο, οι Κλίπερς, με όπλο την πείρα τους αλλά και το εξαιρετικό τέταρτο δωδεκάλεπτο (επιμέρους 31-21), δε συνάντησαν ιδιαίτερα προβλήματα παίρνοντας μια ξεκούραστη νίκη.
Κορυφαίοι για τους φιλοξενούμενους ήταν οι Έρικ Μπλέντσο και Σερζ Ιμπάκα με 19 και 17 πόντους αντίστοιχα, ενώ για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Ταιρίς Χαλιμπέρτον με 22.
Τέλος, οι Μάτζικ πανηγύρισαν την έβδομη νίκη τους στην έδρα των Χοκς, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Βάγκνερ με 25 πόντους και τον Χάρις με 17.
Για τους Χοκς, οι οποίοι έπεσαν στο 14-16, πάλεψαν οι Ρέντις και Κόλινς με 34 και 28 πόντους αντίστοιχα.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔ Στεφάν Λανουά είναι πιο μπερδεμένος από ποτέ επειδή αμφισβητείται. Ομολογία αποτυχίας ο ορισμός τεσσάρων διεθνών στο Asteras Aktor-ΑΕΚ, έβαλε και ρέφερι που είχε καιρό να ορίσει
Ο Μέχντι Ταρέμι ήταν ξανά ένας από τους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού στη νίκη με 2-0 επί της Λεβερκούζεν, με τον Ιρανό φορ να τονίζει πως η ομάδα γνώριζε ότι με τον κόσμο στο πλευρό της μπορεί να τα καταφέρει.
Απόλυτα ευχαριστημένος για το ότι βοήθησε τον Ολυμπιακό να πάρει μια σπουδαία νίκη κόντρα στη Λεβερκούζεν, δήλωσε ο Κωνσταντής Τζολάκης στο επίσημο κανάλι των «ερυθρόλευκων» στο Youtube.