Κοροναϊός – Ποια παιδιά έχουν προτεραιότητα στους εμβολιασμούς – Τι θα γίνει με τα self test σε εμβολιασμένους μαθητές
Ο κοροναϊός δεν κάνει διακρίσεις με αποτέλεσμα να υπάρχει εισήγηση για τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών. Ποια θα εμβολιαστούν πρώτα.
Τα παιδιά 5-11 ετών αναμένεται να ξεκινήσουν να κάνουν τα εμβόλια μετά από περίπου 20 ημέρες, μετά την θετική εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Στο θέμα αναφέρθηκε και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.
Στην ενημέρωση έγινε η σχετική ερώτηση για τον εμβολιασμό των παιδιών και συγκεκριμένα για το αν υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγορίες της ηλικιακής ομάδας 5 ως 11 ετών που θα έχουν προτεραιότητα.
«Παιδιά με υποκείμενα και χρόνια νοσήματα, με ανοσοκαταστολή, θα πρέπει να εμβολιαστούν πρώτα. Ως προς τις συχνές βρογχίτιδες είναι κάτι που έχει συζητηθεί αρκετά», είπε η κ. Παπαευαγγέλου.
«Παρόλο που θεωρούσαμε στην αρχή της πανδημίας ότι τα παιδιά με άσθμα ή με λοιμώδη συριγμό είναι επικίνδυνο να νοσήσουν, δεν έχει φανεί κάτι τέτοιο. Παρόλα αυτά, παιδιά που λαμβάνουν χρόνια αγωγή, παιδιά με παχυσαρκία, είναι παιδιά που θα πρέπει να εμβολιαστούν πρώτα», ξεκαθάρισε.
Για τα self test σε εμβολιασμένους μαθητές
Σε ερώτηση για το αν θα έπρεπε να χορηγηθεί δωρεάν self test και σε εμβολιασμένα παιδιά, όπως θα γίνει το διάστημα 6 ως 12 Δεκεμβρίου για όλους τους πολίτες, έτσι ώστε να υπάρξει καλύτερος υγειονομικός έλεγχος, η Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι το θέμα αυτό δεν έχει πέσει στο τραπέζι, θα μπορούσε ωστόσο να συζητηθεί.
«Δεν έχει συζητηθεί self test για εμβολιασμένα παιδιά, θα μπορούσαμε να το εξετάσουμε. Τα δεδομένα δείχνουν ότι στα Λύκεια που έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, δεν έχουμε αυξημένα κρούσματα. Στα Δημοτικά, όπου τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν εμβολιαστεί, έχουμε περισσότερα κρούσματα. Και πάλι, όμως, το σύνολο των παιδιών 5 ως 18 ετών δεν έχει ξεπεράσει το σύνολο των κρουσμάτων σε όλη τη φάση του φθινοπώρου», απάντησε.
- Εκεί βρίσκω τον πραγματικό εαυτό μου: Ο ημίγυμνος Χάρι Στάιλς για τον Χαρούκι Μουρακάμι, το τρέξιμο και τη φήμη
- Κρήτη: Φρικτό θάνατο βρήκε άνδρας που παγιδεύτηκε σε φρέζα ενώ εκτελούσε εργασίες στο αμπέλι του
- Καύσιμα: Αυξήσεις πυροδοτεί ο πόλεμος στο Ιράν – Τι λέει ο πρόεδρος πρατηριούχων Ηρακλείου
- Ο Ανδρουλάκης καταθέτει αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το κράτος δικαίου
- H OpenAI κέρδισε το Πεντάγωνο, τώρα θέλει όλο το ΝΑΤΟ
- Δίκη για Χρυσή Αυγή: «Ο ήλιος της δικαιοσύνης δεν ξέχασε σήμερα τον τόπο μας» δήλωσε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής
- «Tο MEGA στη Μέση Ανατολή»: Έκτακτη ενημερωτική εκπομπή, καθημερινά στις 13.50
- Βραβεύτηκαν οι εθελοντές του Δήμου Ωρωπού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 04.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/elen-laureano-aG4jfiaRm7E-unsplash-1-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442