Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελλάδα Κ21 – Ισλανδία Κ21 1-0 – «Χρυσό» τρίποντο με ήρωα τον Τζολάκη!

Ελλάδα Κ21 – Ισλανδία Κ21 1-0 – «Χρυσό» τρίποντο με ήρωα τον Τζολάκη!

Μετά τη Λευκορωσία, η «γαλανόλευκη» επικράτησε και της Ισλανδίας, με τον νεαρό τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να είναι ο MVP, πραγματοποιώντας σωτήριες επεμβάσεις.

Τεράστιο τρίποντο για την Εθνική Ελπίδων, με τη «γαλανόλευκη» να ελπίζει σε πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2022.

Με τον Κωνσταντίνο Τζολάκη να πραγματοποιεί μυθική εμφάνιση, η Ελλάδα επικράτησε με 1-0 της Ισλανδίας, ανεβαίνοντας στην κορυφή του ομίλου.

Παρότι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το 46ο λεπτό, λόγω και της αποβολής του Κανελλόπουλου, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε σε ένα χρυσό τρίποντο και μετά από 6 αναμετρήσεις, έχει συγκεντρώσει 14 βαθμούς.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο 18χρονος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, που πραγματοποίησε πολλές σωτήριες επεμβάσεις, χαρίζοντας τη νίκη στην Ελλάδα.

Ο νεαρός γκολκίπερ των «ερυθρολεύκων», που διεκδικεί επάξια το βραβείο Golden Boy του 2021, κράτησε όρθια την εθνική, οδηγώντας την στην πρωτιά του ομίλου.

Το παιχνίδι στο ξεκίνημα του ήταν αρκετά ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να έχουν από μια τελική στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης. Η πρώτη καλή στιγμή για την εθνική καταγράφηκε στο 25′, με τον Διαμαντή να κάνει το σουτ και την μπάλα να περνά λίγο άουτ.

Στο 37′ ο Μπότος κέρδισε το πέναλτι έπειτα από βαθιά μπαλιά του Μιχαηλίδη. Ο στόπερ του ΠΑΟΚ  νίκησε τον Ισλανδό κίπερ στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά μεριά.  Το 1-0 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, με την ομάδα του Γιώργου Σιμού να είναι ελαφρώς ανώτερη.

Στην επανάληψη οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν, καθώς στο 46′ ο Κανελλόπουλος αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Όπως ήταν λογικό οι Ισλανδοί κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο αγωνιζόμενοι με παίκτη παραπάνω, με την εθνική να οπισθοχωρεί για να διαφυλάξει το υπέρ της σκορ.

Στο 71′ η Ισλανδία κέρδισε πέναλτι, με τον Γουίλισμον  να αναλαμβάνει την εκτέλεση, ωστόσο το χτύπημα του σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Τζολάκη.

Στο 92ο λεπτό, ο Τζολάκης έσωσε την εθνική με τρομερή επέμβαση, σε πλασέ του Μάγκνουσον και η γαλανόλευκη πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη.

Ελλάδα: Τζολάκης, Διαμαντής, Ι. Χριστόπουλος, Μιχαηλίδης, Λύρατζης, Κανελλόπουλος, Τσιγγάρας (77΄ Θυμιάνης), Σουρλής (86΄ Αθανασακόπουλος), Ζαγαρίτης, Ε. Χριστόπουλος (67΄ Τερεζίου), Μπότος.

Ισλανδία: Άντρεσον, Αντράσον, Φρίντρικσον (72΄ Ίνγκασον), Πάλμασον, Μπιάρκασον, Χέιμισον (83΄ Όσκαρσον), Χάραλντσον, Χλίσον, Κ. Θόρνταρσον, Μπιάρκαρσον (83΄ Βάλγκεϊρσον), Βίλουμσον (72΄ Μάγκνουσον).

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024